Hétvégén elkezdődnek a megyei labdarúgó bajnokságok küzdelmei  vármegyénkben is. Ennek apropóján egy előzetes cikkel jelentkezünk, melyben a négy (Akasztó, Kecel, Kiskőrös, Soltvadkert) megyei első osztályú kistérségi együttesünkből egy-egy játékost szólaltattunk meg, hogy miként is várják a tavaszi szezont.

-Hirdetés-

Kezdjük a sort az Akasztó FC-vel, akik ősszel nem úgy szerepeltek, ahogyan azt sokan várták volna tőlük. Az utolsó előtti helyről indítják a szezont. A csapathoz télen érkezett Hartáról Varga Milán, aki így várja a tavaszt:

Volt egy külföldi lehetőségem, ami sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, így hazajöttem. A Harta akkor már igazolt a helyemre játékost és tudatták velem, hogy nem számítanak rám, így csapat nélkül maradtam. Tóth János keresett meg azzal a lehetőséggel, hogy szeretnék ha Akasztón folytatnám, majd Endrődi Ferenc is felhívott és gyorsan meg tudtunk egyezni. Így kerültem Akasztóra. A felkészülés felemás volt, sajnos az edzőmeccsek nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna. Mindig volt 4-5 hiányzó, így nem sok mindent tudtunk gyakorolni élesben, emiatt is volt ez a sok vereség az edzőmeccseken, de ott nem is mindig az eredmény számít. Ez a csapat többre hivatott, mint amit a tabella mutat és biztos vagyok benne, hogy mindenki meg is fog tenni mindent annak érdekében, hogy ezt be is bizonyítsuk. Az 5-8 helyre tudnám belőni év végére magunkat. Jelenleg most van 6 gólom, ha lövök megint 6-ot és 12 góllal zárom az évet, akkor elégedett leszek magammal szemben is. Az első meccs mindig fontos, itthon fogadjuk majd a Jánoshalma együttesét. Ők a megyei első osztályban továbbra is az egyik, hanem a legjobb csapat. Látszik, hogy mit akarnak játszani, jó játékosok alkotják a csapatot. Nem lesz könnyű dolgunk, de azon leszünk, hogy nekik se legyen. Biztos, hogy jó meccset fogunk velük játszani. Szeretnénk egy jó rajtot venni és itthon tartani a három pontot.”

A Kecel FC együttese az 5. helyről várja a folytatást. Jól mutatja azonban a bajnokság kiegyenlítettségét az, hogy az 5. Kecel és a 13. Akasztó között mindössze négy pont a különbség a tabellán. A csapatból a jelenleg harmadmagával 9 találattal a góllövő listát vezető Gavula Leventét kérdeztük a tavaszi rajtról:

„Idei évben is nagy reményeket fűzök a tavaszi szezonhoz. Mint, ahogy mindig a lehetőségekhez, és a képességeimhez mérten igyekszem kihozni a helyzetből a legtöbbet, így megfelelve a csapat, valamint a saját magam elvárásainak. A tavaszi szezont már az új igazolásoknak köszönhetően megerősödve, teljes mértékben felkészülve kezdhetjük meg. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, ez a csapat képes egy dobogós hely elérésére, de ehhez természetesen egész tavasszal extrát kell nyújtanunk. A felkészülésünk hosszú, kemény, és teljes mértékben hasznosnak mondható, mindenki beletette a szükséges munkát az edzéseken, és edzőmeccseken egyaránt. Edzőmeccseink jól sikerültek, az új igazolások abszolút erősítést jelentenek a csapatunk számára, így kellő önbizalommal vágunk neki az első bajnoki mérkőzésnek. A Kiskunfélegyháza egy kemény, és egyben jó ellenfél, velük szemben minden meccs küzdelmes, sokat birtokolják a labdát, kicsit talán agresszív a játékuk, viszont ami előny, hogy taktikailag egy egészen jól kiismerhető csapat, így mi is tudjuk mire számítsunk, és ennek megfelelően tudunk készülni a mérkőzésre. Az első mérkőzés mindig fontos, főleg ha a bajnokesélyes az ellenfél. Egy kiélezett mérkőzésre számítok, ahol mindenféleképpen pontért, pontokért fogunk küzdeni. A szezon végére, ha sikerül szereznünk egy dobogós helyet, akkor azzal nagyon meg lennék elégedve. Az a célom, hogy egész tavasszal segíteni tudjam a csapatot jó játékkal, és sok góllal.”

A Kiskőrösi LC ősze az Akasztó FC-hez hasonlóan nem úgy sikerült, ahogyan azt tervezték Petőfi szülővárosában, hiszen a csapat a 11. helyről várja a folytatást. Az együttes egyik fiatal, de már rutinosnak mondható játékosa Tóth Ákos mondta el véleményét a tavaszi szezon kezdete előtt:

„Elsősorban azt szeretném megemlíteni, hogy sokan távoztak, így teljesen átalakult a csapatunk, az érkezők viszont abszolút felfelé húzzák az együttest minden szempontból. Szerintem már sikerült is beilleszkedniük, ami igazából a kiváló közösségnek is köszönhető, szóval bizakodva és kíváncsian várom a tavaszi szezont. A több mint egy hónapos felkészülésünk a körülményekhez képest rendben volt, az edzői stáb jó felkészülést állított össze, mindenki beletette a kellő mennyiségű munkát, amely majd kiderül mennyire lesz elég, de úgy gondolom fogunk mérkőzéseket nyerni és a tabellán csak fentebb lépni akarunk. Ugyanakkor nagyon oda kell figyelnünk mindenkire, hiszen kiegyensúlyozott a bajnokság idén, sok azonos szinten lévő csapat van. Egyelőre nem tudjuk még mikor játszhatunk a minden formában megújult pályánkon, ami abszolút pluszt jelentene számunkra, de amíg ez nem lehetséges addig máshol mutatjuk meg mire vagyunk igazából képesek. Az első mérkőzés mindig a legfontosabb, ez most a Lajosmizse elleni meccs lesz, melynek amint vége, onnantól az kezdve az Akasztó elleni mérkőzésé lesz ez a jelző. Egy jó rajtot kell venni, egy győzelem belendítené a csapatot, önbizalmat adna, és még jobban hinne magában a társaság. Ezt a szomszédvári rangadót szerintem mindegy, hogy Kiskőrösön vagy Akasztón, vagy egy harmadik pályán játsszuk, mindenki bele fog adni mindent. Természetesen meg akarjuk nyerni, de először a Lajosmizsére koncentrálunk.”

A Soltvadkerti TE Variens gárdája az elmúlt évekhez képest egy jó őszt futott. A csapat a középmezőnyből a 6. helyről várja a tavaszi folytatást. Az együttesből Gémesi János nyilatkozott várakozásairól a szezont illetően.

„A tavaszi rajtot nagyon sok munkával várjuk, a felkészülést nagyon jónak éreztük. Az edzőmeccseken voltak még azért hibák, de bízom benne, hogy ezeket a bajnoki rajtra sikerül majd kijavítani. Én nagyon bízom benne, hogy az első mérkőzésünket a Baja ellen meg tudjuk nyerni, főleg úgy, hogy hazai pályán játszunk és vissza is szeretnénk vágni a Bajának az őszi vereségért. A Baja nem rossz csapat, egy jó őszt futottak, így egy jó mérkőzésnek nézünk elébe. Sajnos én az első bajnokin nem leszek, de a következő fordulóban már tudom segíteni a csapatot. A szezon végére minimum a 4. vagy az 5. helyre várom a csapatot.”

Az Akasztó vasárnap 14:30 órakor fogadja a Jánoshalmát. A Kecel szintén vasárnap 14:30-kor a Kiskunfélegyházát, míg a Soltvadkert is vasárnap lép pályára délután fél háromkor otthon ahol a Baja együttesét fogadják. Egyedül a Kiskőrös kezdi idegenben a tavaszt, ők szombaton 14:30 órakor Lajosmizsén indítják a szezont.

MEGOSZTÁS