Egy héttel ezelőtt jelentették be, hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke Petőfi Sándor szülővárosában mondja el ünnepi beszédét március 15-én, a bicentenárium alkalmából. Azóta nagy a sürgés-forgás, készülődés a városban, mindenki izgatottan készül a történelmi jelentőségű eseményre.

A napokban új turisztikai látnivalóval bővült Kiskőrös központja, és olyan nagyszabású rendezvénysorozat veszi kezdetét, ami még nem volt. A város elkezdett ünnepi díszbe ,,öltözni”, a piros-fehér-zöld színű zászlók büszkén lengedeznek a szélben, az üzletek, vendéglátóhelyek és intézmények ablakaiban ott díszelegnek a kokárdák. Március 13-án este nemzeti színű fénybe borult a kiskőrösi Polgármesteri Hivatal épülete is az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amit március 19., vasárnapig tekinthetünk meg.

Különleges látványt nyújt a színes fényekkel megvilágított Polgármesteri Hivatal
-Hirdetés-

Ennek az újításnak nem csak esztétikai, hanem gazdasági okai is voltak, amiről Hazafi Károly villanyszerelő számolt be hírportálunknak.

– Eddig a Polgármesteri Hivatal épületét 7-8 darab, egyenként 500 wattos fogyasztású kültéri lámpa világította meg, melyek leszerelésre kerültek. Az új LED világítás ezzel ellentétben 30 wattot fogyaszt, viszont 200 w-nak megfelelő fényerővel világítanak. A 16 db új lámpa a Polgármesteri Hivatal eresze alá lett felszerelve, így felülről kap megvilágítást az épület. A LED lámpák színe távirányítóval változtatható, így díszmegvilágításra is lehet használni, ahogyan március 13-19-e között látható.

MEGOSZTÁS