Petőfi Sándor szülővárosában, Kiskőrösön a négy napon át tartó március 15-i programsorozat hagyományos és ünnepi rendezvényein túl könnyűzenei koncertet is tartogatott a kikapcsolódni vágyóknak. 2022-ben a Bagossy Brothers Company fellépése adott okot, hogy megteljen a szolgáltatóház előtt kialakított ideiglenes rendezvénytér, idén pedig Rúzsa Magdi varázsolta el a közönséget egyedi, karcos hangjával nemzeti ünnepünkön, március 15-én.

-Hirdetés-

A háromgyerekes énekesnő nem először lépett fel Kiskőrösön és a környéken. 2016-ban és 2017 júliusában a soltvadkerti Borfesztiválon, 2018. július 21-én pedig a Kiskőrös Feszten, és még ugyanebben az évben december 16-án -Presser Gáborral- a kiskőrösi evangélikus templomban hallhatta a közönség.

Az esős, szeles, hűvös időjárás ellenére, a napközbeni programok után sokan voltak kíváncsiak Rúzsa Magdi esti, ingyenes koncertjére is.

Rúzsa Magdolna (Verbász, Jugoszlávia, 1985. november 28. –) Máté Péter- Artisjus- kétszeres Fonogram és háromszoros Petőfi Zenei díjas énekesnő, dalszövegíró, dalszerző. A TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának harmadik győzteseként vált ismertté.
Magdi kisgyerekkorától fogva énekel. Első igazán meghatározó zenei sikerét 2004-ben szerezte: a zentai Farsangi Ki mit tud-on megnyerte a könnyűzenei kategóriát. Ugyanezekben az években énekesként csatlakozott egy feketicsi amatőr zenekarhoz, a Madness-hez. 2005-ben jelentkezett a TV2 tehetségkutató műsorába, a Megasztár harmadik szériájába, amit 2006-ban meg is nyert. 2007-es évet végigkoncertezte, s mindemellett ő képviselte Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon Aprócska blues című dalával, ami elmondása szerint Kovács Kati Várlak c. dala ihlette a megírásához. A versenyen kilencedik helyezést ért el.
2022-ben Papírsárkány címmel készített új dalt, amelyet újszülött gyermekei inspiráltak.

Fotók: Juhász D. Géza

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (44 db kép)
MEGOSZTÁS