2023. március 25-én tartották a Coveris-BácsKiskun Ultrafutóverseny harmadik útvonalbejárását. Októberben és decemberben az első illetve a második szakaszát járták be a sportolók a verseny 80 kilométeres távjának, most a harmadik részen volt a sor.

A futók a fischerbócsai Szent Imre templomtól indultak, majd Bócsa és Soltvadkert érintésével érkeztek meg a verseny most még képzeletbeli céljához, a Kiskőrösi Termálfürdő parkolójába.

-Hirdetés-

Az eseményen közel negyven fő vett részt. Érkeztek futók többek között Kiskunmajsáról, Dusnokról, Bölcskéről, Bátaszékről, Kiskunhalasról vagy éppen Ócsáról, de képviseltették magukat a környékbeli sportolók is. Így Kecelről, Soltvadkertről és Kiskőrösről is részt vettek többen az eseményen.

A leghamarabb a bócsai Szabó Csaba ért a Thermál Hotelhez. Őt követte a kiskunhalasi Illés Zoltán Dávid és a dusnoki Siposné Mácsai Mariann.
Szabó Csaba, Siposné Mácsai Mariann, Illés Zoltán Dávid

Mivel ez egy útvonalbejárás volt, így most győzteseket nem hirdettek, hanem egy oklevéllel köszönték meg a szervezők a futók részvételét. Egy jó baráti, beszélgetős futás kerekedett a közel 24,5 kilométeres táv közben. Az időjárás is kegyes volt (egy ideig) a résztvevőkhöz, hiszen a reggeli eső a rajt időpontjára elállt, majd a nap is kisütött, azonban délután újra záporok jöttek, amik kissé megnehezítették a sportolók dolgát.

A főszervezők Kelemen Anett és Pozderka Attila mindenkinek köszönik a részvételt.
Pozderka Attila és Kelemen Anett főszervezők

A verseny június 24-én szombaton kerül megrendezésre, ahol a futók választhatnak a 80, 50 és 21 kilométeres távból, de lehet váltóban is indulni. A szervezőktől megtudtuk, hogy közel százan már leadták nevezésüket a versenyre.

Kapcsolódó cikk
BácsKiskunUltra – az Alföld Ultrája
BácsKiskunUltra – az Alföld Ultrája
2023-ban először, az Alföld Ultrája, 50 mérföldes, 50 kilométeres és félmaratoni távokon. VERSENYÜNKRŐL A magyar ultrafutás megérdemel egy olyan pályát,...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS