2022. november 15. és 2023. március 31. között energiatakarékossági okok miatt bezárásra került a kiskőrösi Szűcsi Óvoda, melynek vezetője Kecskemétiné Viczián Ilona – aki jelenleg felmentési idejét tölti, hiszen 44 év munkaviszony után nyugdíjba vonul – így Tamás Szilvia lett a Szűcsi Óvoda megbízott vezetője, aki az intézményben megvalósult fejlesztésekről mesélt hírportálunknak.

-Hirdetés-

„Energiatakarékossági okok miatt 2022. november 15-től a Szűcsi Óvoda bezárásra került. A három csoport – Méhecske, Pillangó, Katica – lakói a Batthyány és a Kőrisfa Óvoda épületébe integrálódtak. A két befogadó óvoda dolgozói mindent megtettek azért, hogy a Szűcsi Óvodába járó gyermekek, szülők és pedagógusok otthonosan érezzék magukat. A kezdeti nehézségek ellenére úgy gondolom, hogy mindhárom csoport részére megteremtődtek az optimálishoz közelítő tárgyi és személyi feltételek.

Kapcsolódó cikk
Pályázatot nyújtanak be a Szűcsi Óvoda fejlesztésére – üléseztek a kiskőrösi képviselők
Pályázatot nyújtanak be a Szűcsi Óvoda fejlesztésére – üléseztek a kiskőrösi képviselők
Újra ülésezett Kiskőrös Város Önkormányzatának Képviselő-testülete: 2022. február 23-án többek között napirendre került a város költségvetésének az elfogadása, a Petőfi...
Az ideiglenes bezárás, Kiskőrös Város Képviselő-testületének határozata alapján 2023. március 31-ig tartott, így április 1-jén szombaton megvalósulhatott a visszaköltözés. Az át- és visszaköltözést segítette munkájával: a fenntartó, a Kőrösszolg Kft. és Schäffer Tamás ügyvezető, Dénes János, Szlovák Pál képviselő és a Kiskőrösi Óvodák minden dolgozója.

Így a mai napra teljeskörűen üzemképessé alakult vissza a Szűcsi Óvoda.

Három csoportunk van:

  • Méhecske csoport (20 fő); óvónők: Szücsné Szabó Éva Ildikó, Szabó Zoltánné, dajka: Nemes Jánosné
  • Pillangó csoport (22 fő); óvónők: Répásiné Lovász Márta, Torgyikné Balogh Noémi, dajka: Berta Somogyi Andrásné
  • Katica csoport (22 fő); óvónő: Váriné Szlovák Erika, ped.asszisztens: Gmoserné Somogyi Mónika, dajka: Bolega Bernadett Erika

A beruházások költségvetési terv alapján, önkormányzati pályázatok útján valósultak meg 2021-től. Elkészült: a folyosók, csoportszobák festése, mezítlábas park, udvari öntözőrendszer, armatúrák teljes cseréje, mosdó blokkok teljes felújítása, 4 darab hűtő-fűtő klíma került beszerelésre, megtörtént a fektetőágyak teljes cseréje, illetve a tornaterem lábazatának felújítása is elkészült, továbbá árnyékoló napvitorla is beszerzésre került.

Ebben az évben egy fúrt kutas szivattyú kiépítése és a közeli játszótér megújítása várható.

Az óvoda mérete – EU-s szabványnak – megfelelő óvodásaink számára. Játékok, hinták, csúszda, homokozó, motorok, futóbiciklik és rollerek teszik örömtelivé, vidámmá a gyermekek szabadban eltöltött idejét. Mini gyógynövény kertünkben örömmel kertészkednek óvodásaink, melyet április 22-én fognak még szebbé varázsolni.

A Szűcsi Óvoda sajátos arculatát erősítő programsorozat a néphagyományok őrzése és ápolása, valamint a tehetségműhelyek működtetése.

Ősszel Mihály napot szerveztünk, illetve Márton-napot. A téli ünnepköröket mindenki az éppen aktuális óvodában tartotta meg. Jelenleg a tavaszi ünnepkörre készülünk: húsvétra, majd április 22-én a Föld napjára, 24-én a Szent György napra, aztán pünkösdre, míg nyáron az új kenyér ünnepére szlovák hagyományok szerint.

A tehetségműhelyek ugyanúgy működtek az integrált óvodákban is, és ugyanígy visszük tovább a mai naptól a Meseszigetet (vezetője: Torgyikné Balogh Noémi), az Ugri-bugri tornát (vezetője: Váriné Szlovák Erika) és a Napraforgó – gyermektánc tehetségműhelyt (vezetője: Répásiné Lovász Márta).

Április 5-én szerdán 9:30-tól Ovi kukucskáló programunkra várjuk azokat a gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni a Szűcsi Óvodával.
A beiratkozás: 2023. április 27-én csütörtökön 8-14 óra között lesz a Kőrisfa Óvoda aulájában.
” 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (45 db kép)
MEGOSZTÁS