2023. május elsején ünnepélyes keretek közt adták át a felújított és számos fejlesztésen átesett Revaló Pál Sporttelepet Kiskőrösön, a Városi Sportmajális keretein belül. Ez alkalomból elismerésben részesítettek olyanokat, akik a 2022-es évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamilyen szempontból, és plakettet vehettek át Domonyi Lászlótól, Kiskőrös polgármesterétől és Filus Tibortól, a Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottság elnökétől.

Kiskőrösi KSK – férfi kézilabda:

A 2022-es év edzője – Kromholcz János

-Hirdetés-

A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda utánpótlás csapatai közül az U15-ös gárda Kromholcz János irányításával az Országos Gyermekbajnokság FU15 Terület III. osztályában szerepelt az elmúlt szezonban. Az együttes kiváló teljesítményt nyújtott a bajnokságban, aminek köszönhetően az alapszakaszban olyan eredményt ért el, hogy jogot szereztek a rájátszásban a felsőházában való szereplésre. A gárda az irányításával a hatcsapatos felsőházban a kalocsai Gézengúz UKC, a dunaújvárosi Virág SE, a Sport36-Komló, a szegedi Tisza Volán SC és a dunaföldvári Holler UNFC csapatival küzdött meg a helyezésekért. A fiatalok felvették a versenyt a nagyvárosok komoly múlttal rendelkező csapatival és kiélezett küzdelemben az utolsó fordulóban a szegedi Tisza Volán SC elleni győzelemnek köszönhetően megszerezték a bajnoki címet. Ebből a csapatból 2-2 játékost vitt el a Pick Szeged és az Éles Kézisuli Veszprémbe. Sok évig tartó minőségi munka eredménye volt ez a szép siker, ami egyben kiemelkedő edzői teljesítmény is volt.

Domonyi László, Kromholcz János, Filus Tibor (b-j)

HC Kiskőrös Alapítvány – jégkorong:

A 2022-es év edzője – Kosóczky Tibor

Minden gyermek “Tibcsijét” nem az elért célok, vagy eredmények miatt lehet díjazni, hanem a gyermekek iránt érzett önzetlen szeretetéért, munkájáért. Amióta az egyesületnél dolgozik, a gyermek létszám szinte a triplájára ugrott. Hatalmas szerepe van abban, hogy sok fiatal jégkorongozik most a klubnál.

Domonyi László, Kosóczky Tibor, Filus Tibor (b-j)

Kiskőrösi Judo Egyesület:

A 2022-es év judósa – Ujvári Máté

Máté több éve igazolt versenyzője a klubnak. Kicsi kora óta látogatja az edzéseket. Kimagaslik önszorgalmával és tehetségével az egyesület sportolói közül. Saját önerőből és szorgalomból eljár különböző edzésekre más városokban is. Dunaújvárosba jár át heti 1 alkalommal brazil jiu-jitsu edzésre, és havonta 2-3 alkalommal Budapesten látogat küzdősport szemináriumokat. Havi rendszerességgel birkózó edzésekre jár a környező településeken. Judo edzéseken minden alkalommal részt vesz, valamint besegít az edzések lebonyolításában is. Más edzéseken látott technikákat, fortélyokat szívesen mutatja be fiatalabb edzőtársainak. Az egész kiskőrösi judos csapat úgy gondolta, hogy Máté lenne a legalkalmasabb a klub 2022-es év sportolói díjára.

2022-es versenyeredményei:

2022.02.12. Grappling európabajnoki kvalifikációs verseny Pestszentimre Gi 77kg 2. hely
2022.04.23 Grappling Bajnokság Inárcs Haladó Gi 77kg 1. hely, Haladó NoGi 77kg 1. hely
2022.05.21 Grappling Bajnokság Kecel Haladó Nogi 77kg 1. hely, NoGi Open -80kg 2. hely
2022.07.23 Ground Freaks Siófok -80kg Felnőtt profi 4. hely
2022.09.24. Grappling Magyar Bajnokság Döntő Budapest Haladó 77kg Gi 3. hely, Haladó 77kg NoGi 3. hely
2022.10.22. Grappling Magyar Bajnokság Jászberény Gi Haladó 77kg 2. hely, NoGi Haladó 77kg 1. hely, NoGi Open -80kg 3. hely
2022.11.26. XVII Brazilian Jiu Jitsu Hungarian Open Budakalász 82.3kg Blue Belt kategória 2. hely
2022.12.03. Grappling Magyar Bajnokság Szeged Gi Haladó 77kg 1. hely NoGi Haladó 77kg 1. hely NoGi Open -80kg 3. hely
2022.12.12. Ju Jitsu Magyar bajnokság Jászberény Gi felnőtt 77kg 4. hely

Domonyi László, Ujvári Máté, Filus Tibor (b-j)

Kapcsolódó cikk
Revaló Pál nevét viseli mostantól a Városi Sporttelep
Revaló Pál nevét viseli mostantól a Városi Sporttelep
A környéken elők számára évtizedek óta sportolásra és szabadidős tevékenységekre otthont nyújtó városi sporttelepen komoly fejlesztések mentek végbe. Kiskőrös Város...

Képek: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS
Írta: vira