2023. május elsején ünnepélyes keretek közt adták át a felújított és számos fejlesztésen átesett Revaló Pál Sporttelepet Kiskőrösön, a Városi Sportmajális keretein belül. Ez alkalomból elismerésben részesítettek olyanokat, akik a 2022-es évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamilyen szempontból, és plakettet vehettek át Domonyi Lászlótól, Kiskőrös polgármesterétől és Filus Tibortól, a Kulturális-, Turisztikai és Sport Bizottság elnökétől.
 

Kiskőrösi Taiji Egyesület:

A 2022-es év edzője – Molnár Gábor

-Hirdetés-

2022-ben az egyesület a 20 éves fennállását ünnepelte. Molnár Gábort 20 éves kitartó munkájáért, türelméért és valódi elhivatottságáért kapja az elismerést.

Molnár Gábor (20.gen) 1999-ben kezdett tanulni Han Kui-Yuan(19.gen) mesternél. Szorgalmas gyakorlásának és kitartásának köszönhetően 2000-ben már engedélyt kapott a Chen stílus oktatására. A következő években országos versenyeken vett részt, melyeken kategóriájában az első helyezéseket érte el. 2007 márciusában Han Kui-Yuan Mester beavatott tanítványa lett. 2007 májusában Olaszországban, Perugia-ban a World Chinese Kung-Fu (Wushu) Association versenyen első helyezést ért el pusztakezes, és kardformából mester kategóriában. Párizsba 2012 júniusában,  a Francia Wushu Szövetség rendezésében tartott Európa bajnokságon Chen Taiji Quan gyors pusztakezes kategóriában Európa bajnoki címet szerzett. Immár többszörös Magyar és Európa Bajnokként érkezett Pekingbe 2012 augusztusában, ahol a Harmónia Nemzetközi Kupa nemzetközi emlékverseny Tian Xiuchen Mester születésének 95. évfordulója alkalmából rendezték meg. Pusztakezes kategória 71-es formagyakorlatban, és fegyveres kard formagyakorlat kategóriában is első helyezést ért el. Oktatóként, és kategóriájának nyerteseként részt vehetett a Mesterek tornáján, amin 71-es pusztakezes formagyakorlatával szintén első helyezést ért el.

Domonyi László, Molnár Gábor, Filus Tibor (b-j)

A 2022-es év taiji sportolója – Baranyai Csabáné

Baranyai Csabáné Katalin az egyesület egyik alapító tagja és túl a nyugdíjas éveken is kitartó csapattárs. Példaértékkel szolgál a fiatal korosztály felé, mutatva milyen sokat számít a sport mentális és testi egészségünk karbantartására, összefogni embertársainkkal a közös jó érdekében.

Domonyi Lászlótól vette át a plakettet Baranyai Csabáné

Malom Darts Sportegyesület Kiskőrös:

A 2022-es év darts sportolójaTóth Tamás

Tamás kiemelkedő eredményeket ért el a 2022-es esztendőben az egyesület sportolójaként.       

A Vasárnapi Darts Derbi sorozat éves összetett versenyében a 3. helyet szerezte meg. Az 500-as darts verseny összetett versenyében 1. helyezett lett. A III. osztályban szereplő Soft csapat csapatkapitány és játékosaként volt részese az II. osztályba való feljutásnak. A Steel III. osztályú csapat tagja volt, amely megnyerte az alapszakaszt, bejutva a rájátszásra. A Házi Premier Liga küzdelmeiben a 2. helyen végzett.

Domonyi László, Tóth Tamás, Filus Tibor (b-j)

Kiskőrösi Vizisport Alapítvány:

A 2022-es év edzője – Miszlai Orsolya

Miszlai Orsolya az úszás oktatásban sok éve kitartó munkával dolgozik.

2022 március 19-20-án rendezték meg a Diákolimpia Országos Döntőjét Debrecenben, amelyen a versenyzői az alábbi eredményeket érték el: 

Antal Mirjam 4. korcsoport 100 m gyors 1. hely., 100 m hát 2. hely.
Boldoczki Róbert 4. korcsoport 100 m mell 2. hely.
Simon Jázmin 4. korcsoport 100 m mell 5. hely
Simon Emma 3. korcsoport 100 m gyors 9. hely.

Mindezeken felül az általa felkészített úszók a kistérségi és a megyei versenyeken kiharcolták az országos döntőbe jutást.

Domonyi László, Miszlai Orsolya, Filus Tibor (b-j)

A 2022-es év úszója – Simon Jázmin

Simon Jázmin 7 éven át tartó, töretlen, kitartó edzésmunkájának köszönhetően többször állt a „B” kategóriás diákolimpia megyei döntőinek élén, kiharcolva az országos döntőn való részvételt úszás sportágban, ahol 5. helyezéssel büszkélkedhet. Mindezek mellett több „A” kategóriás területi versenyen is megmérettetett és nyert első helyezést. A 2023. január 28-án megrendezésre került Diákolimpia dél-alföldi régióbajnokságán Békés, Csongrád és Bács-Kiskun vármegyék versenyzőit maga mögé szorítva győzött a 100 m-es mell- és gyorsúszásban, ezzel kiharcolva az országos döntőn való részvételt. Sporteredményei mellett az iskolában példamutató szorgalmával, kiemelkedő tanulmányi munkájával méltán vívja ki társai és tanárai elismerését.

Domonyi Lászlótól vette át a plakettet Simon Jázmin

Kiskőrösi Kutyaiskola:

A 2022-es év legeredményesebb férfi kutyása – Bódogh Csaba

Bódogh Csaba Kiskőrösi lakos, a Kiskőrösi Kutyaiskola oszlopos tagja. Mind emberi hozzáállása, mind segítségnyújtás társainak, mind a kiképzésben való szorgalma, valamint tudása példaértékű. Kutyájával minden versenyen, vizsgákon eredményesen, kitűnő minősítésekkel végez és a városunkért, gyerekeknek tartott bemutatók oszlopos tagja. A 2022-es év legeredményesebb kutyása díjat ezért ő kapja.

Domonyi László, Bódogh Csaba, Filus Tibor (b-j)

A 2022-es év legeredményesebb női kutyása
Székesné Szkenderovits Erzsébet

Kiskőrösi lakos, aki önzetlen és rengeteg társadalmi munkával segíti hosszú évek óta a Kiskőrösi Kutyaiskola munkáját. Gyermekét hordta kutyájával a Kiskőrösi Kutyaiskolába, majd egy törpepincserrel beiratkozott és a nagy kutyák vizsgáit tették le engedelmes és őrző-védő munkában is. Kimagasló szorgalmával a 2022 év legeredményesebb hölgy kutyása díjat kapja.

Domonyi László, Székesné Szkenderovits Erzsébet, Filus Tibor (b-j)

 

Bódogh Csaba, Szentgyörgyi Alajos, Székesné Szkenderovits Erzsébet (b-j)
A Kiskőrösi Kutyaiskolások
Kapcsolódó cikk
Revaló Pál nevét viseli mostantól a Városi Sporttelep
Revaló Pál nevét viseli mostantól a Városi Sporttelep
A környéken elők számára évtizedek óta sportolásra és szabadidős tevékenységekre otthont nyújtó városi sporttelepen komoly fejlesztések mentek végbe. Kiskőrös Város...

Képek: VIRA.HU archív

MEGOSZTÁS
Írta: vira