A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei tűzoltónapi állománygyűlést tartott Kecskeméten május 8-án.
Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elismerésben részesítette kiemelkedő munkája elismeréseként Hatházi László tű. főtörzsőrmestert, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját.
Huszár Tibor tűzoltó ezredes, vármegyei katasztrófavédelmi igazgatótól vehette át az elismerést

Hatházi László tű. főtörzsőrmester 2002. december 1-én szerelt fel beosztott tűzoltónak a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra. Szolgálatba lépésétől kezdve nagy odafigyeléssel és lelkiismeretesen végzi munkáját. A káresetek során végzett munkájával kivívta kollégái és elöljárói elismerését. Tűzoltóság iránti elköteleződése példaértékű. Ezt bizonyítja az is, hogy aktív tagja a Keceli Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek is. Több mint 20 éves hivatásos szolgálati idejéről elmondható, hogy nagy teherbírású, szakmailag felkészült, elismerésre méltó hivatástudattal rendelkező kolléga. Szabadnapján, civilben is már többször bizonyította, hogy ő vérbeli tűzoltó. 2022. július 31-én, vasárnap családjával Kecskemétről hazafelé tartva az 5301. számú úton hatalmas füstre lett figyelmes, Izsák térségében. A helyszínre kiérkezve tapasztalta, hogy nádas bozótos terület ég, a tűz gyorsan terjedt a közelében lévő kb. 25 db körbála és mezőgazdasági gépek, eszközök irányába. A helyszínen lévő civileket irányítva, kéziszerszámokkal a tűz terjedésének megakadályozására sietett. Az oltás közben intézkedett a tűzoltóság riasztásáról is. A későbbiekben a vonuló tűzoltó egységekkel felvette a kapcsolatot és tájékoztatta őket a kint folyó munkálatokról és a tűz alakulásáról. A tűz eloltásáig a helyszínen maradt. Hatházi László tű. főtörzsőrmester nagyban hozzájárult a tűz továbbterjedésének megakadályozásához ezzel a helyi értékek mentéséhez, valamint segítette a tűzoltó egységek munkáját. Példaként állítható minden hivatásos tűzoltó elé a szabadnapon tanúsított hősies helytállása.

-Hirdetés-

Forrás: https://bacs.katasztrofavedelem.hu 
Fotók: Bács-Kiskun VMKI

MEGOSZTÁS
Írta: vira