A kerek 50 éves jubileumot ünneplő település ismét nagyon sok, minden generáció számára érdekes programsorozattal készült a hétvégére, ahol szerepet kapott a szórakozás, a kultúra, és a hagyományőrzés is.

Gyermekeknek szóló programmal indult az idei Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivál Kiskőrös főterén, ahol az Áldás Együttes Tavaszváró koncertjén vehettek részt a fiatal generáció tagjai.

Áldás Együttes
-Hirdetés-

A mindenki számára ismerős dallamokat az előadók a gyerekek bevonásával adták elő, és tették számukra szórakoztatóvá a szombat délelőttöt.

A nap folytatásaként egy különleges programelem következett. A „Zenészek közt Kothencz Lalival” déltől kezdődő 4 óra hosszás műsorszámot a TV2 csatornáján, a Zenebutik műsorában nézhetik vissza az érdeklődők. Számos előadó lépett a színpadra különböző stílusokat és generációkat megszólítva, majd Kothencz Lali zárta a sort.

A hétvége folyamán számos kísérőprogramon is részt vehettek a nagyszínpad felé tartó látogatók. Ugrálóvárak, póni lovaglás, Simson Robogó Roadshow is megtekinthető volt.

A nagyszínpadon egy újabb, rengeteg embert a központba vonzó program következett, ahol a Szivárvány Szlovák Táncegyüttes 45. jubileumi gálaműsora volt megtekinthető.

A fellépő tánccsoportok már a különleges, hagyományőrző ruhájukkal is csodálatra bírták a közönséget, színvonalas, dinamikus és figyelemfelkeltő táncaikkal pedig tetőzték a hangulatot, melyet a közönség a több órás előadást követően hatalmas tapssal köszönt meg.

Az estéhez közeledve a szórakozásé lett ismét a főszerep. Utcabál keretein belül adott koncertet a Soundwitch zenekar Nanival és Lalival. A nagysátrat lassan megtöltő szórakozni vágyók egy pörgős, mulatós estének lehettek a részesei, ahol nagyon sokakat táncra hívtak az ismert dallamok. Aki pedig az utcabál végeztével tovább szeretett volna szórakozni, azt a Jet Caffe Classic sátor várta egészen hajnalig.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (217 db kép)
MEGOSZTÁS