Bizonyára már minden óvodás gyermek fejében megfordult a kérdés: ,,Vajon honnan érkezik az ebéd? Hogyan készül? Kik készítik?” Mindezekre a kérdésekre választ kaphattak a Kőrisfa Óvoda valamennyi csoportjának gyermekei, hiszen lehetőségük volt ellátogatni idén tavasszal is az Eatrend Kft.-hez.
A konyhalátogatáson az Őzike, a Nap, a Maci, a Bagoly, valamint a Katica csoportosok vettek részt különböző időpontokban. A gyermekeknek az egész egy élménynek, kirándulásnak felelt meg, hiszen busszal utaztak a diákkonyha helyszínére.
A gyermekek nemcsak az ebédjük, de tízóraijuk, uzsonnájuk elkészítését is megismerhették. Körbejárták az egész konyha épületét, megismerkedtek a szakácsokkal, dolgozókkal, akik a mindennapi finom ételekért felelnek. Betekintést nyertek a különböző raktárakba is, ahol számos alapanyagot láttak a gyermekek, amelyekkel dolgoznak a menza dolgozói.
Sok kérdésre választ kaptak a kicsik, és a látogatás során több alapvető óvodai feladat is szóba került, például az egészséges életmódra nevelés. Ezen belül az egészséges táplálkozás, rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztásának a kihangsúlyozása. Mivel tavasszal a kiskőrösi óvodás gyermekek Happy-héten, illetve Egészség-héten is részt vettek, ez a program szorosan kapcsolódott az ott elhangzott ismeretekhez.
Nemcsak az egészséges étkezés fontosságát hangsúlyozták ki a konyhalátogatáson, hanem a megfelelő higiénia betartását is, amely ugyanúgy jelen van az ételek elkészítésénél is a konyhában. Ezért a látogatás során a gyermekek kipróbálhatták a hajhálót és a cipővédő lábzsákot is, ami külön élmény volt a gyermekek számára.
A látogatókat megvendégelték különféle finomságokkal, majd sok érdekességgel és új információkkal visszatértek az óvodába a látogatások után.
Fotógaléria: