Avatar photo
Írta: Tóth Reni
Bizonyára már minden óvodás gyermek fejében megfordult a kérdés: ,,Vajon honnan érkezik az ebéd? Hogyan készül? Kik készítik?” Mindezekre a kérdésekre választ kaphattak a Kőrisfa Óvoda valamennyi csoportjának gyermekei, hiszen lehetőségük volt ellátogatni idén tavasszal is az Eatrend Kft.-hez.

A konyhalátogatáson az Őzike, a Nap, a Maci, a Bagoly, valamint a Katica csoportosok vettek részt különböző időpontokban. A gyermekeknek az egész egy élménynek, kirándulásnak felelt meg, hiszen busszal utaztak a diákkonyha helyszínére.

-Hirdetés-

A gyermekek nemcsak az ebédjük, de tízóraijuk, uzsonnájuk elkészítését is megismerhették. Körbejárták az egész konyha épületét, megismerkedtek a szakácsokkal, dolgozókkal, akik a mindennapi finom ételekért felelnek. Betekintést nyertek a különböző raktárakba is, ahol számos alapanyagot láttak a gyermekek, amelyekkel dolgoznak a menza dolgozói.

Sok kérdésre választ kaptak a kicsik, és a látogatás során több alapvető óvodai feladat is szóba került, például az egészséges életmódra nevelés. Ezen belül az egészséges táplálkozás, rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztásának a kihangsúlyozása. Mivel tavasszal a kiskőrösi óvodás gyermekek Happy-héten, illetve Egészség-héten is részt vettek, ez a program szorosan kapcsolódott az ott elhangzott ismeretekhez.

A gyermekek különböző alapanyagok raktáraiba is ellátogattak

Nemcsak az egészséges étkezés fontosságát hangsúlyozták ki a konyhalátogatáson, hanem a megfelelő higiénia betartását is, amely ugyanúgy jelen van az ételek elkészítésénél is a konyhában. Ezért a látogatás során a gyermekek kipróbálhatták a hajhálót és a cipővédő lábzsákot is, ami külön élmény volt a gyermekek számára.

A látogatókat megvendégelték különféle finomságokkal, majd  sok érdekességgel és új információkkal visszatértek az óvodába a látogatások után.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS