Emlékezetes „Hajtás Pajtás” sportvetélkedőt szervezett a Kiskőrösi EGYMI Utazótanári intézményegysége 2023. május 23-án, kedden. 

Ötödik alkalommal került megrendezésre a „Hajtás Pajtás” sportvetélkedő az integráltan nevelt sajátos nevelési igényű tanulók számára. Az eseményre nagy izgalommal készült az EGYMI Utazótanári Intézményegysége, hiszen azt vallják, az egész évi megfeszített munka után minden diáknak jól esik az önfeledt játék.

-Hirdetés-

A program célja a tehetséggondozás, az egészségnevelés és az integráció támogatása volt. Az EGYMI-be érkező csapatok mozgósításában nagy szerepet játszottak azok az utazó gyógypedagógusok, akik ellátják a Kiskőrösi Tankerületi Központ intézményeit.

Schaffer István intézményvezető úr megnyitójában kiemelte, hogy ennek a vetélkedőnek külön célja a személyiségformálás is. Kérte a részt vevő tanulókat az együttműködésre, a kitartásra és a fair play szabályainak betartására. Ugyanakkor reményét fejezte ki a tekintetben, hogy mindenki jól érzi majd magát és élményekkel gazdagodva tér haza.

10 intézmény 4 fős csapata küzdött meg egymással

A verseny házigazdája Kuti Zoltán testnevelő volt, akinek ötletessége és kreativitása biztosította, hogy a gyermekek változatos, életkoruknak megfelelő feladatokban vehettek részt.

Az eseményen Kecel, Mélykút, Fülöpszállás, Csengőd, Soltszentimre, Izsák, Kisszállás, Miske, Kiskőrös képviseltette magát 4 fős csapatokkal. Az eszközhordás, a kötélhúzás és a közös futás során jelentősen fejlődött a diákok szocializációs képessége, csapattudata és kitartása. A programnak köszönhetően erősödött a gyermekek teljes motóriuma és az immunrendszere. 

Viedner Mónika, az Utazótanári intézményegység vezetője köszönetet mondott a támogatóknak, akik révén a gyermekek napja teljessé válhatott. A találkozót a Kiskőrösi Tankerületi Központ, a Játékkal a Tudásért Alapítvány és a Máltai Lovagrend is segítette. Lady Török Erzsébet jóvoltából a játékban kimelegedett gyermekeket finom pizza szeletek várták.

A szervezők számára nagy büszkeség, hogy a Kiskőrösi EGYMI által évek óta megvalósításra kerülő integrációt támogató programokról – köztük erről a sportvetélkedőről is – az egységvezető asszony számolhatott be egy rangos, Budapesten megrendezésre került országos szakmai konferencián.

Kapcsolódó cikk
Országos konferencián került bemutatásra a Hajtás Pajtás sportvetélkedő
Országos konferencián került bemutatásra a Hajtás Pajtás sportvetélkedő
Lehetőségek a sportban – Fogyatékosság és sport szakmai konferencia Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények Országos Egyesülete a Fogyatékosok Országos Diák-,...

Az eseményen készült fotók a Kiskőrösi EGYMI Facebook oldalán tekinthetők meg.

Forrás, képek: Kiskőrösi EGYMI

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira