A májusi képviselő-testületi ülés alkalmával napirendi pont volt a háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok szakmai tevékenységének ellátásáról szóló beszámoló is. 

Kapcsolódó cikk
Több órás képviselő-testületi ülés: elindul a közvilágítás fejlesztés Kiskőrösön
Több órás képviselő-testületi ülés: elindul a közvilágítás fejlesztés Kiskőrösön
Tegnap délután, a Városháza dísztermében tartották a soron következő májusi képviselő-testületi ülést Kiskőrösön. A városatyák 24 napirendi pontban döntöttek, így...
-Hirdetés-

Aszódiné Nedró Éva ismertette, hogy jelenleg 6 háziorvosi, 3 házi gyermekorvosi, 3 felnőtt fogorvosi és 2 gyermek fogorvosi praxis működik a városban. Két körzet (2-3. számú) betöltetlen, ahol helyettesítéssel történik a körzethez tartozó lakosság ellátása. A következő adatokat emelte ki: 23 259 beteget vizsgáltak meg a házi gyermekorvosok, rendelőn kívül pedig közel 1 500 gyermeket. Dr. Gínál Judit gyermekorvos tájékoztatójából kiderül, hogy lényegesen több a látáshibás gyermek, mint az előző évben, melyet az okoseszközök használata okoz, továbbá ebből kifolyólag az alváshiányos is. Továbbra is nő a túlsúlyosok aránya és egyre több az ápolatlan fogú és lúdtalpas fiatal.

Kapcsolódó cikk
dr. Gínál Judit: „16 éve már, hogy nyugdíjasként látom el a praxisomat”
dr. Gínál Judit: „16 éve már, hogy nyugdíjasként látom el a praxisomat”
Az orvosi pályán eltöltött több mint két évtizedes áldozatos és lelkiismeretes munka elismeréseként Kiskőrös Város Képviselő-testülete 2020. június 24-én döntött...

A telemedicinális szolgáltatás ellenére is gyakori, hogy a rendelőben keresik fel a betegek orvosaikat. Dr. Radvánszky Éva beszámolójából az derül ki, hogy a felnőttek körében a magas vérnyomás, a cukorbetegség a szív és érrendszeri, a légzőszervi megbetegedések a leggyakoribbak, de nem csökken a daganatos megbetegedések száma sem. Aszódiné Nedró Éva tisztelettel köszönte meg az orvosok szakmai felkészültségét, akik évtizedek óta biztosítják a város lakosainak egészségi alapellátását.
A napirend kapcsán dr. Tüske László háziorvos elmondta, hogy az ügyeleti rendszerben jelentős változások lesznek október 1-től, melynek kapcsán június 8-án 11 órakor előadást tartanak majd a szakembereknek.

Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotó 

MEGOSZTÁS