A XXV. Kiskőrös Városi Borversenyen a KEVI Petőfi Sándor Gimnázium és Technikum bor- és pezsgőgyártó technikus képzésében résztvevő diák: Ba Amina Kiskőrös Város Hegyközsége hegybírójának különdíját érdemelte ki 2022-es évjáratú Kadarka boráért, mely arany minősítést kapott.

A „Kiskőrös Város Bora” díjátadó ünnepségen is a színpadra szólították
-Hirdetés-

A fiatal borásztanulónak nem ez az egyetlen kimagasló eredménye.

Kapcsolódó cikk
Átadták a Keceli Borverseny elismeréseit
Átadták a Keceli Borverseny elismeréseit
31. alkalommal került megrendezésre április 14-én a Fürtös vendéglőben a Városi Borverseny. Az eseményt minden év tavaszán közös erővel szervezi...

Amina szakoktatója: Filus János a KEVI pedagógusa, aki mindenben támogatja az iskola diákjait.

Kapcsolódó cikk
Filus Jánost választották a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Ellenőrző Bizottsága elnökének
Filus Jánost választották a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa Ellenőrző Bizottsága elnökének
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa május 30-án tisztújító küldöttgyűlést tartott Budapesten. Az eseményen arról döntöttek, hogy a HNT elnöke Frittmann János...

Amina egy Kadarka fehérborral járta végig sikeresen az idei év borversenyeit. Elmondása szerint jobban preferálja a szárazabb borokat, azonban idővel minden fajtájú és stílusú bor elkészítését szeretné elsajátítani.

A legeredményesebb borász tanuló különdíját Ba Amina nyerte 2023-ban

Az iskola ezen képzésének része, hogy a tanulók ne csupán a bor ízvilágát, hanem a palackra elhelyezett címkét is a saját stílusukra formálják, hiszen ezen dolgok teszik igazán különlegessé és egyedivé a bort.

A KEVI Petőfi Sándor Gimnáziuma és Technikuma minden évben meghirdeti bor- és pezsgőgyártó technikusi képzését, mely azon diákoknak is remek lehetőséget nyújt, akiket nem vettek fel felsőbb oktatásba vagy nem tudják, milyen irányba helyezkedjenek el.

Forrás: Kiskőrös TV
Kiemelt kép: VIRA.HU archív fotók 

MEGOSZTÁS
Írta: vira