Amikor virágba borul az iskola, az aulába kikerülnek a tablók, a végzős diákok, szülők és pedagógusok szemében könnyek csillognak, az egészen biztosan a ballagás keserédes napja. Így volt ez a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában is 2023. június 17-én, amikor a három ballagó osztály (osztályfőnökeik: Papp Györgyi, Bella Tibor, Bárányné Panta Beatrix) utoljára sétált végig az iskola folyosóin. A tarisznyákban és az ölelésekben átadott útravalók tették emlékezetessé a számukra cseppet sem átlagos szombatot.

-Hirdetés-

 

A hetedik évfolyam pedagógusaik – Gmoserné Valenczi Zsuzsanna, Gauszné Szabados Eszter és Jaksa Mónika –, valamint a szülők segítségével ünnepi díszbe öltöztették az intézményt. Az utoljára felolvasott névsor meghallgatása alatt foglalták el a helyüket a ballagók, hogy ne futással, sporttal vagy beszélgetéssel, hanem meghatott figyelemmel töltsék be az udvart. Az ünnepélyes zászlóátadás után a hetedikesek nevében Szabó Csenge köszönt el: „Tegyetek az álmaitokért, vágyaitokért! Merjetek elindulni, bátrak lenni!” A különleges Tízparancsolat elhangzása után Kowalsky meg a Vega: Lehetetlen nincs című dalára táncoltak.

A ballagók műsora után a búcsúzók érzéseit, gondolatait Brada Hanna tolmácsolta.

A végzősök nevében Brada Hanna búcsúzott

Lasztovicza László főigazgató felidézte a diákok közös emlékeit, majd az örökké változó szülői szerep fontosságára hívta fel a figyelmet. Megköszönte a családoknak a bizalmat, mellyel nyolc évvel korábban a Bem iskolára bízták gyermekeik nevelését. Megköszönte a Szülői Munkaközösség tagjainak – Szvetnyikné Szlama Krisztina (8.a), Dózsa Péterné Bús Eszter; Fellegvári Pál (8.b), Szlama Hajnalka; Dulai Kitti (8.c) – a támogató segítséget. Majd az elismerések hosszú sora következett:

Három végzős diáknak sikerült középfokú angol nyelvvizsgát szerezni általános tanulmányai alatt: Hirsch Diána és Schmidt Dorina komplex középfokú, Volák Ramóna A típusú középfokú nyelvvizsgával büszkélkedhet.
Akik középfokú nyelvvizsgát szereztek (Schmidt Dorina, Volák Ramóna, Hirsch Diána (b-j)

A sikeres tanulmányi és sporteredményekért, valamint a közösségért végzett munkájukért Horváth A. Gézáné főigazgató helyettes asszonytól vették át jutalmukat a ballagók:

– Szkenderovits Eszter és Szarka Regina kitűnő tanulmányi eredményéért
– Szvetnyik Zsanett kiemelkedő tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért
Varga Száva kitűnő tanulmányi eredménye mellett földrajz országos versenyen elért első helyezésért
– Varga Noa kitűnő tanulmányi eredményéért, kimagasló szorgalmáért és versenyeredményeiért
– Hirsch Diána kitűnő tanulmányi eredményéért, kimagasló szorgalmáért versenyeredményeiért
– Brada Hanna közösségi munkájáért, DÖK elnöki tevékenységéért
– Schmidt Dorina kiemelkedő tanulmányi eredményéért, kimagasló szorgalmáért
– Uhljar Attila jó tanulmányi eredményéért és szorgalmáért. 

A nevelőtestület szavazata alapján a „Jó sportoló-díjat” Németh Indira és Grausza Máté nyerte el. Az EATREND Kft. által adományozható „Jó tanuló – jó sportoló díjat” Jáger Bence kapta, melyhez egy 15.000.- Ft-os DECHATLON utalvány is járt.

Németh Indira és Grausza Máté

A nevelőtestület által adományozható legmagasabb díjat, a Bem-díjat a nevelők szavazata alapján Varga Száva érdemelte ki. Száva általános nevelőtestületi dicséretben részesült kiemelkedő tanulmányi eredményéért és a versenyeken elért kimagasló helyezéseiért.

Albert Camus szavaival bocsátották útra a végzős tanulókat: „Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen, már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni.”

Az ünnepség végén köszönt el a főigazgató a nyugdíjba vonuló pedagógustól: Turcsán Teréztől, aki munkája elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (147 db kép)
MEGOSZTÁS