Javában tartanak a Kiskőrösi Vízisport Alapítvány úszótáborai, melyet a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdővel együttműködésben szerveztek meg a 6-12 év közötti korosztály  számára. Naponta két úszóedzést tartanak a gyerekeknek, akik napközben szabadidős játékokkal töltik idejüket, ám a cél az, hogy fejlődjön a táborozók úszástudása és vízbiztonsága is.

A nyár folyamán három turnust indítanak, melynek második hete zajlott június 3-7. között.
A táborba nem csak kiskőrösiek jelentkeztek
-Hirdetés-

A kezdőkkel Miszlai Orsolya, míg a haladókkal Horváth András foglalkozott ezen a héten. Munkájukat segítette néhány közösségi szolgálatos gimnazista is.

A kicsik a gyorsúszással, míg a haladók több úszásnemmel is ismerkedtek a héten

Az úszásoktatás a fedett részen, a tanmedencékben folyik, de a táborozó gyerekek körében közkedveltek a kültéri medencés vizes játékok is. Minden nap az alapok ismétlésével kezdték az oktatásokat, míg legnagyobb hangsúlyt a gyorsúszás kapta mindkét csoportnál. Aki már ügyesebb, annak a technikára (kartechnika, levegővétel, lábtempó) még nagyobb hangsúlyt fektettek, mesélték az edzők. 

A nagyobbak és az ügyesebbek már a mélyvízben gyakoroltak

A szakemberek szerint nagyon fontos, hogy a gyermekek már kicsi korban megtanuljanak úszni, hogy a szülők nagyobb biztonsággal engedjék őket a természetes vizekbe.

A tábor időszaka alatt úszásoktatást is vállalnak az edzők, melyre nemcsak a táborozók mehetnek

A Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő árnyas udvara, homokos sportpályája és kinti medencéi nagyszerű lehetőséget biztosítanak arra, hogy ne csak úszással, hanem szabadtéri játékokkal is színesítsék a tábor programjait. 

Csütörtökön délután palacsintát és szendvicseket kaptak a gyerekek

A Kiskőrösi Vízisport Alapítvány a tábor idejére teljes ellátást biztosít a gyerekeknek, a jövő héten is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS