Folyamatosan bővül térségünkben a településeket összekötő kerékpárhálózat. Bács-Kiskun vérmegye vezetésének kezdeményezésére a jövőben Kalocsa és Kiskőrös között is szeretnének kerékpárutat létesíteni.

Már tervezés alatt van az új kerékpárút Kiskőrös belterületén létesítendő szakasza. Ehhez kapcsolódóan a legutóbbi testületi ülésen módosítani kellett a rendezési tervet.

Kapcsolódó cikk
Domonyi László: „Közel 17 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik a város”
Domonyi László: „Közel 17 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik a város”
Szerdán délután, a Városháza dísztermében tartották soron következő, júniusi képviselő-testületi ülésüket a kiskőrösi városatyák, akik több mint 20 napirendi pontban...
-Hirdetés-

„Rideg László elnök úr adott nekünk lehetőséget arra, hogy a Kalocsa és Kiskőrös közötti kerékpárutat elkezdjük megterveztetni. Hogy lesz-e pénz a kivitelezésre, az még a jövő zenéje. Abban bízom, hogy a következő uniós ciklusban mindez megvalósulhat” – nyilatkozta Domonyi László polgármester. 

Amennyiben a szakmai előkészítés megtörtént, anyagi forrás hozzárendelése esetén azonnal indulhat a beruházás. A tervek szerint a József Attila utcában kétoldali kerékpárút lesz.

„A be, illetve a kiérkező forgalmat követi majd a kerékpárút, mely a Kiskőrös tábla után fog csatlakozni a keceli oldalba és ott halad majd tovább. Azt gondolom, hogy heteken belül engedélyezésre lesz beadva a tervezés” – tette hozzá. 

A két várost összekötő kerékpárút a megyében élők számára is nagy jelentőséggel bír, hiszen Kiskőrösről már kerékpárúton el lehet jutni egészen Kiskunhalasig, Soltig, valamint Kecelig. De nemcsak a térségben, hanem a Kiskőrösön élők számára is fontos lesz az új út, hiszen a József Attila utcában nagy a kerékpáros forgalom.

Az új út, a térség kerékpárút hálózatát beköti majd a Duna jobb és bal partján a Dunai védgátvonalon kiépült összefüggő túraútvonalba, amelyet a dunaföldvári Beszédes József híd és a szekszárdi Szent László híd köt össze.

Forrás: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS
Írta: vira