Szombaton (07.15.) rendezték meg Szabadszálláson a „ Petőfi itthon van” című rendezvénysorozatot, melynek keretében Bács-Kiskun Vármegye valamennyi Petőfivel érintett települése is megjelent. A jelen lévő települések Szabadszállás főterén mutatták be helyi értékeiket, a Petőfi 200 emlékévvel kapcsolatos látnivalóikat, különlegességeiket, melyeket ajánlottak a rendezvényen megjelent érdeklődőknek.

-Hirdetés-

Kiskőrös Város vezetése is meghívást kapott az eseményre, így a település képviseletében érkezők berendezhettek egy látványos standot a téren, melyen valamennyi kiskőrösi régi és új látnivalót, turisztikai újdonságot is bemutattak kiadványokban, ajánló füzetekben.

A standon kívül a Kiskőrösiek elvitték Szabadszállásra a Petőfi Élete Szabadtéri 3D kiállítást is, valamint a Petőfi verspadokat, melyek szépen tovább díszítették Szabadszállás egyébként is szép főterét erre az időszakra.

Petőfi Élete Szabadtéri 3D kiállítás Szabadszállás főterén

A rendezvényen a város vezetését Szedmák Tamás alpolgármester képviselte, szintén jelen volt Dr. Nagy Gabriella aljegyző, Paluskáné Opauszki Ilona polgármesteri titkár, valamint Rajosné Lapid Eszter és Kontra Beáta a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum intézmény képviseletében.

A képen (b-j.) Paluskáné Opauszki Ilona polgármesteri titkár, Dr. Nagy Gabriella aljegyző, valamint Rajosné Lapid Eszter és Kontra Beáta a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum képviseletében

Szedmák Tamás alpolgármester az eseményen találkozott Szabadszállás polgármesterével és alpolgármesterével Darabos Józseffel, és Bencze Ildikóval, akikkel átbeszélték, hogy a településeiken mi minden történt a Petőfi 200 emlékévben. 

A képen (b-j.) Szedmák Tamás, Kiskőrös Város alpolgármestere, Darabos József, Szabadszállás polgármestere és Bencze Ildikó, Szabadszállás alpolgármestere
Kapcsolódó cikk
Petőfi Ünnep Kiskőrösön – Elindult a kulturális rendezvénysorozat
Petőfi Ünnep Kiskőrösön – Elindult a kulturális rendezvénysorozat
A Kiskőrösön található Petőfi Sándor szülőházat Magyarország Kormánya történelmi emlékhellyé nyilvánította. A cím elnyerése mellé egy sztélét adományozott a Nemzeti...

Forrás: Szedmák Tamás alpolgármester Facebook oldal.

MEGOSZTÁS
Írta: vira