A HC Kiskőrös 2023. július 10-14-e között rendezte meg nyolcadik alkalommal a gyerekeknek szóló nyári napközis görkorcsolya táborát, melyen 34 gyermek vett részt. A táborról Kosóczky Nikolett edző mesélt hírportálunknak.

Négy évestől 12-13 évesig voltak résztvevők a sporttáborban. A korosztályban elég nagy az eltérés, viszont tudást tekintve nincsenek nagy különbségek. Ezért két csoportra osztottuk a táborozókat tudásuknak megfelelően. A kisebbeket Kosóczky Tibor edző tanította, a nagyobbakat pedig Elekes Levente és Szekeres Tamás. A résztvevők megtanulták a görkorcsolyázás alapjait, hogyan álljanak, essenek, keljenek fel stabilan, hogyan koszorúzzanak, vagy hogyan menjenek hátrafelé…

-Hirdetés-

A létszámot tekintve a 34 fő pont ideális volt a megfelelő tudásanyag átadásához. Ez egyébként egy átlag létszám az előző éveket figyelembe véve. Bár minden évben úgy érezzük, hogy remek kis csapat jött össze, ez az idén különösképpen igaz. Nagyon jól neveltek, illemtudók, kedvesek és aranyosak, ügyesek és önállók voltak a gyerekek” – számolt be Kosóczky Nikolett.

Részt vett teljesen kezdő görkorcsolyázó, és olyan is akadt, aki már az előző években is járt a nyári táborban, de persze a jégkorongozók közül is képviseltették magukat. A nemek arányát tekintve a szervezők azt tapasztalták, hogy évről évre egyre több a lány, pedig a görkorcsolyázás alapvetően nem egy kimondottan lányos sport.

Milyen programok várták a gyerekeket az idei görkorcsolya táborban?

„Reggel 8 órától érkeztek a gyerekek a Rajz Attila Jégpályára, többségében biciklivel. Amíg mindenki megérkezett, szabad foglalkozással, játékkal, barátkozással töltötték az időt. Fél 10 körül együtt megreggeliztünk, majd kezdetét vette a napi első görkorcsolya oktatás. Ez egy / másfél órás volt minden nap. Ezt követően sportcipőre váltották a kerekeket és játékos vetélkedőkkel, sorversenyekkel, egyéb népszerű csapatsportokkal vezették le a megmaradt energiát.
Az ebédet csendes pihenő követte filmezés keretében, hiszen a fárasztó délelőttöt a kisebb gyerekeknek ki kellett pihenniük, de a nagyobbak sem bánták az „ejtőzést”.
A nap második edzése következett szintén másfél órában. Uzsonna után szabad foglalkozásra, játékra, rajzolásra, színezésre is lehetőségük volt a gyerekeknek amíg megérkeztek értük a szülők, nagyszülők. A tábor alatt kiemelt figyelmet fordítottunk a folyadék megfelelő pótlására a nyári hőség és a folyamatos intenzív mozgás miatt” – mesélte Nikolett.

Hozzátette – terveztük, hogy valamelyik nap elmegyünk Akasztó irányába biciklizni a táborozókkal, de a nagy hőségre való tekintettel ezt inkább elvetettük, helyette csütörtökön fagyizni mentünk el a gyerekek nagy örömére.
A nyári melegben a fagyizásnak minden résztvevő nagyon örült
Az egyhetes napközis tábort milyen eseménnyel zártátok?  

Kosóczky Nikolett:
-„Kiemelt figyelmet fordítottunk rá, hogy mire délután a szülők, nagyszülők jönnek a gyerekekért, már ne legyen rajtuk görkorcsolya, ne lássák meg idő előtt, hogy mit is tanultak a táborozók az egy hét alatt. Pénteken délután 5 órakor rendeztük meg a táborzáró programunkat, ahova szeretettel vártuk a szülőket, rokonokat, érdeklődőket. Bemutató műsor keretében számot adtak tudásukról a gyerekek. Mindenki ledöbbenten tapasztalta, hogy mennyit fejlődtek, miket tanultak, milyen ügyesek a gyerekek és nem volt ritka, hogy a büszke szülők, nagyszülők szeme könnybe lábadt.

A záró eseményen hagyományainkhoz híven egyedi meglepetéssel kedveskedtünk a táborban résztvevőknek, amire rápillantva eszükbe jut majd az együtt töltött idő, a sok jó élmény.”

A görkorcsolya táborban edzőként vett részt Elekes Levente, Kosóczky Tibor és Szekeres Tamás. Háttér stábban működött közre Szekeres Károly és Csilla, Leitner Flóra, Erőss Erika és Kosóczky Nikolett.

A képeket a cikk szerzője és a HC Kiskőrös készítette.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (135 db kép)
MEGOSZTÁS