2023. július 29-én, szombaton rendezték meg a márkafüggetlen I. Kiskőrösi Traktoros Parádét a Benyó család -Benyó Pál, felesége Benyóné Albert Marianna és fiúk, Benyó Dániel- főszervezésében. Új és az évtizedek alatt megedződött hatalmas gépjárművekből, hangos traktorzúgásból, porfelhőből, nyári melegből, izgalomból és jókedvből nem volt hiány. A szórakozás és kikapcsolódás mellett szakmai beszélgetésekre, tapasztalatcserére is sor került a nap folyamán.

A találkozó reggel 7 órakor gyülekezővel és egy gyors regisztrációval vette kezdetét a Kiskőrösi Kutyaiskola mellett, amit traktoros felvonulás követett a Komáromi utca – Alkotmány utca – Rét utca – Erdőtelki út – Malom utca – Sivány düllő útszakaszon a Kőrös Bor-vendégházig.

-Hirdetés-

 A 68 regisztrált és felvonuló traktoros közül többen érkeztek Páhiról, Petőfiszállásról, Jakabszállásról, Jászszentlászlóról, Orgoványról, Bodoglárról, Homokmégyről, Szegedről és természetesen Kiskőrösről. Ebben a maszkulin közösségben külön elismerés illeti azokat a nőket, akik magabiztos rutinnal vezették a munkagépeket nem csak a felvonuláson, hanem a versenyeken is.

Több baráti társaság is részt vett az eseményen

Az ingyenes rendezvényen a szervezők nem csak a traktorosokra, hanem a kilátogató nézőkre és a gyerekekre is gondoltak. A helyszínen büfé üzemelt, valamint többféle nassolni valót, édességet, játékokat, munkaruházatot is lehetett vásárolni.
A gyerekek nagy örömére díjmentes légvár és Hordó Élmény Vasút (HÉV) működött egész nap, valamint csillámtetoválásra és arcfestésre is volt lehetőség. A fiúk végre felhúzhatták a traktoros pólóikat, aminek a lehetőségével éltek is, és testközelből csodálhatták meg a hatalmas gépjárműveket.
A felvonuláson résztvevőket délben ebéddel vendégelték meg a szervezők.

Sok kisgyerekes család is kilátogatott az egész napos ingyenes rendezvényre

Az előre kialakított pályákon 10 órakor kezdődtek meg az izgalmas és látványos versenyek, melyre sokan voltak kíváncsiak nem csak a környékről, hanem még Baranya vármegyéből és a Balaton térségéből is érkeztek nézők az eseményre. A megmérettetésekben legjobban szereplők kupát vehettek át a nap végén.

Az ügyességi verseny dobogósai:
  1. Hordós János (kis kategória)
  2. Gáspár Jenő (közepes kategória)
  • harmadik helyezett nem került kihirdetésre
Gáspár Jenő és Hordós János (b-j)
Gyorsulási verseny dobogósai:

Kis kategória:

  1. Bozsó Zoltán
  2. Kovács Gábor
  3. Király István
Király István, Kovács Gábor, Bozsó Zoltán (b-j)

Közepes kategória:

  1. Bánfi István
  2. Király András
  3. Dósa Csaba
Dósa Csaba, Király András, Bánfi István (b-j)

Nagy kategória:

  1. Szabadi Máté
  2. Takács Dávid
  3. Benyó Dániel
Szabadi Máté és Benyó Dániel (b-j)
Erőhúzó verseny dobogósai:

Kis kategória:

  1. Bozsó Zoltán
  2. Kovács János
  3. Dózsa Martin
Dózsa Martin, Kovács János, Bozsó Zoltán (b-j)

Közepes kategória:

  1. Csengődi Máté
  2. Gáspár Jenő
  3. Albert Áron
Gáspár Jenő és Csengődi Máté (b-j)

Nagy kategória:

  1. Benyó Dániel
  2. Romsics Csaba
  3. Csengődi Máté
Romsics Csaba, Csengődi Máté, Benyó Dániel (b-j)
A Drónbázis jóvoltából egy látványos mezőgazdasági permetező drónbemutatót is megtekinthettek az érdeklődők, ami ez alkalommal vizet permetezett a versenypályára. A pálya szélére leszállva testközelből is szemügyre vehették a méretes repkedő munkaeszközt.
Mezőgazdasági permetező drónbemutató

Az egész napos eseményt a felajánlásoknak köszönhetően tombolasorsolás zárta, amit mindenki izgatottan várt. A tombolából befolyt összeget teljes egészében a Kiskőrös Városért Alapítványnak ajánlották fel a szervezők, akik hálás köszönetüket fejezték ki a támogatóknak, segítőknek, barátoknak, traktorosoknak, nézőknek, mindenkinek aki hozzásegítette őket a rendezvény sikeres lebonyolításához. A tombola fődíja egy robogó volt, ami Bodogláron talált otthonra.  

Izgatottan pásztázták a számokat az értékes nyeremények reményében a jelenlévők

Egész nap és a versenyszámok közti szünetben igazi bulihangulatot varázsolt Dj Kecsa.

A rendezvény támogatói: Szabadi Agro Kft., Kőrös Bor-vendégház, Vass borászat, ELEKTRO FAVORIT Műszaki Szaküzlet, Király pékség, Vargacz Farm, Csővári Bau Kft., Pizza Phone, HABI Kft. Mezőgazdasági Gépek és Gépalkatrészek, BB, Goods Market Kiskőrös, Kiskun-Agro, Retro Jeans Devergo Jeans – Kiskőrös, Brány Épületklíma Kft., Fábián Dekor, Kálóczy Nóra, Kiskőrös Városi Polgárőr Egyesület

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (500 db kép)
MEGOSZTÁS