A Család- és Gyermekjóléti Központ 1 hetes ingyenes napközis nyári tábort tartott „Központban a gyermek” néven 2023. 07. 31 – 08. 04-ig, naponta 8 – 16 óráig közel 50 fő alsó tagozatos gyermek részvételével a Hagyományok Házában.

A gyermekek csapatokra osztva versenyeztek egymással egész héten, pontokat gyűjtöttek sorversenyek, szellemi vetélkedők, ügyességi-, továbbá szociális készségfejlesztő játékok közben.

-Hirdetés-

Az első nap a bemutatkozásról, az ismerkedésről, az egymásra hangolódásról és a közösségépítésről szólt. Megtörtént a csapatok kialakítása, csapatvezetők és csapatnév választása, majd kezdődtek az izgalmas feladatok.

Keddi napra a helyi gimnáziumba kaptunk meghívást Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató asszonytól, ahol megtekinthettük az épületet, a tantermeket, a sportcsarnokot, az udvart és a sportpályát. A nap meglepetéseként nagyon érdekes és látványos kémiai kísérletek szemtanúi lehettünk Donáth Attila tanár úr jóvoltából. Nagyon szépen köszönjük a gimnáziumi programlehetőséget.

A délutánt az Úttörténeti Múzeumban töltöttük, ahol egy 40 pontos, általunk készített kérdőívet kaptak a csapatok. A kérdésekre a válaszokat a Múzeum területén gyűjtötték össze a gyermekek. A jó válaszok pontokat értek a heti verseny során. Köszönjük szépen a helyszín biztosítását a Múzeum Vezetésének.

Szerda délelőtt a szabadidőparkban sorversenyeket rendeztünk, ahol a csapatok gyarapíthatták versenypontjaik számát. Délután a tábor területén folytatódtak a készségfejlesztő játékok, foglalkozások. A nap a Kiskőrösi Kutyaiskola által felajánlott programmal zárult Szentgyörgyi Alajos vezetésével.

Csütörtökön rendvédelmi napot tartottunk. Baltás Adrienn rendőr zászlós, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési előadója, Barta Szabolcs Miklós az Országos Mentőszolgálat Kiskőrösi mentőápolója, valamint a helyi önkéntes tűzoltók tartottak interaktív előadásokat és adtak különböző, pontokat érő feladatokat a csapatoknak, melyet ezúton is tisztelettel köszönünk. A délután folyamán ellátogattunk a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra, ahol sok érdekesség várt ránk.

A péntek táborzáró nap volt. A délelőtt során különböző vetélkedőkkel még pontot szerezhettek a csapatok, majd a pontozólapok kiértékelése következett. A délutáni eredményhirdetés meglepetéssel társult, a tábor zárásaként pedig minidiszkóval készültünk.

Köszönetet mondunk:
  • Szentgyörgyiné Szlovák Mária Igazgató Asszonynak, hogy lehetővé tette a gyermekek számára a KEVI gimnázium megtekintését és Donáth Attila Tanár Úrnak az általa felajánlott látványos kémiai kísérletekért,
  • A Kiskőrösi Úttörténeti Múzeum Vezetésének, hogy náluk tölthettünk egy délutánt, ahol az általunk készített kérdőívre a csapatok megkereshették a helyes válaszokat,
  • Szentgyörgyi Alajosnak, hogy a Kiskőrösi Kutyaiskola által felajánlott bemutatóval színesítette a tábor programjait,
  • A rendvédelmi napon részt vett szakembereknek a hasznos előadásokért és a praktikus gyakorlati feladatokért: Baltás Adrienn rendőr zászlós, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési előadója, Barta Szabolcs Miklós az Országos Mentőszolgálat Kiskőrösi mentőápolója és a Kiskőrösi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai,
  • Nagyné Szabó Anitának a cukorágyúért,
  • Cseri Tamarának a búvárkalandokért,
  • Kállay Tamás Doktor Úrnak, hogy felajánlotta segítségét a tábor ideje alatt felmerülő egészségügyi problémák esetére.

A csapattagok élményekkel és ajándékokkal távoztak a táborból.

Nagyon szépen köszönjük a tárgyi felajánlásokat:
  • Vasmanszki Nórának, a Kiskőrösi Tesco Áruház Vezetőjének,
  • Kurdi Gábornak és családjának (Bubee Hungary Kft.),
  • Schauer János vállalkozónak (Goods Market Kiskőrös),
  • a Tarr Kft-nek,
  • az Oázis Italháznak,
  • a GLS Kiskunhalasi depójának,
  • az Autó-Takács Kft-nek,
  • Szabó Istvánnak (Mai Ige Alapítvány).

Köszönjük a szülők bizalmát!

Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Központ
Az óvodai és iskolai szociális segítők nevében is:
Berger Andrásné csoportkoordinátor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (101 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira