A most következő hétvégén kezdődik a Bács-Kiskun vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 2023-2024-es idénye. Idén két héttel hamarabb kezdődnek a küzdelmek, hiszen egy csapattal több szerepel majd a vármegyei első osztályban. Az SC HÍRŐS ÉP a tavalyi vármegyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjának bajnoka jött fel, így 15 csapatos lesz majd a bajnokság, ami azt jelenti, hogy minden fordulóban lesz egy szabadnapos együttes.

-Hirdetés-

Kistérségi csapatainknál meglehetősen sok mozgás volt a nyár folyamán. Több labdarúgó érkezett és távozott is mind a négy együttestől, így mindenki bizakodva és kíváncsian is várja a bajnoki rajtot. Az idénykezdet előtt az Akasztóból, a Kiskőrösből, a Soltvadkertből és a Kecelből is nyilatkozott nekünk egy játékos a célokról, új játékosok beépüléséről, a felkészülésről és az első fordulós ellenfelek is szóba kerültek.

Az Akasztó együtteséből a 2023 telén Hartából érkezett Varga Milán mondta el gondolatait: „A csapat nyári felkészülése heti 3 edzéssel zajlott. Úgy gondolom létszámba meg voltunk 14-15-en mindig, de ezt majd a bajnokság fogja igazolni, hogy hogyan is sikerült a felkészülés. Személy szerint úgy gondolom, hogy nekem jól sikerült, az összes foglalkozáson részt vettem, jó állapotba vagyok, csak sajnos az első négy meccsen nem tudok pályára lépni.
Az új igazolásokról, szerintem jól igazoltunk, akik elmentek őket teljes mértékben tudtuk pótolni szerencsére mennyiségre is, és a legfontosabb, hogy minőségben is. A beilleszkedéssel nem volt baj, hiszen ellenfélként már találkoztunk velük. Nem ismeretlen játékosok jöttek, hamar meglett a csapat és az új játékosok között az összhang. Úgy gondolom jó a hangulat. Ha a későbbiekben is beigazolódik, amit az edzőmeccseken láttunk, hogy csúszunk-mászunk egymásért, akkor nagy baj nem lehet. Kecel csapata kicserélődött rendesen a nyáron. Talán négy vagy öt játékos maradt a tavalyi csapatból nem tudom, nem ismerem őket, de egy jó szezonkezdés nagy löketet adhat a csapatnak, úgyhogy hazai pályán mindenképp nyerni szeretnénk.”

Az Akasztó vasárnap a Kecel együttesét fogadja 17 óra 30 perckor, mely találkozó egyik pikantériája az lesz, hogy a nyáron éppen három játékos Kecelről igazolt Akasztóra.

Az Akasztó FC csapata a Soltvadkerti TE elleni felkészülési meccsen

A vendég Kecel együtteséből a tavalyi szezonban 18 találatig jutó Gavula Levente beszélt a szezon előtti várakozásairól: „A csapat nyári felkészülése véleményem szerint teljesen rendben telt. Itt megyei szinten, nehéz nyáron összeszedni a társaságot, hisz ilyenkor sokan nyaralnak, pihenésüket töltik, de edzéseken ezen tényezők mellett is szép számban megjelentünk és hasznos dolgokat tudtunk begyakorolni. Voltak edzőmeccseink is, amin sok játékrendszert kipróbálhattunk, ami azért is fontos, mert sok új játékos érkezett. Én személy szerint örülök, hogy olyan játékosokat igazoltunk, akik már játszottak magasabb szinten. Hasznosak lesznek a csapat számára, biztos vagyok benne. Még össze kell szoknunk, de úgy érzem eredményesek tudunk majd lenni a bajnokságban.
Az előző szezonhoz képest jóval több pontot szeretnénk szerezni. Helyezés nincs kitűzve konkrétan. Úgy gondolom ez egy másik csapat, mint ami tavasszal volt, sokkal több meccset kell hoznunk. Szerintem ezzel a csapattal képesek vagyunk jó és eredményes játékot mutatni. Az én célom az, hogy hasznos tagja legyek a csapatnak: gólokkal, gólpasszokkal hozzájárulni a csapat sikereihez. Az előző szezonban szép számmal lőttem a gólokat. Ha ugyanannyi gólt szerzek ebben az évben is és a csapat helyezése is a tabella első felében van, akkor azzal meg lennék elégedve. Nem vagyok teljesen tisztában hogy mennyire változott meg az Akasztó játékosállománya. Mindig parázs hangulatú volt a két csapat közötti mérkőzés és ez most hatványozódik, mert három játékos is távozott Kecelről Akasztóra. Jóban vagyok mai napig velük, de nagyon várom az egymás elleni összecsapást. Mi biztosan a három pontért megyünk, és nagyon remélem, hogy jó eredménnyel és három ponttal távozunk Akasztóról.”

A Kecel FC kerete a Szarvas elleni Magyar Kupa mérkőzésen (Fotó: Filus Tibor)

A Kiskőrös együttesében is voltak távozók és érkezők is a nyár folyamán, illetve a felkészülést már új edzővel a kalocsai Márton Zsolttal kezdte meg a csapat. Az első fordulóban máris egykori együttese ellen meccsel Márton Zsolt, hiszen vasárnap 17:30 órakor a Kiskőrös a Kalocsát fogadja majd hazai pályán. A Kiskőrös csapatából a tavalyi szezonban már alapembernek számító, fiatal és tehetséges Torgyik Máté nyilatkozott: „A csapat nagyon jó erőlétben van viszont kevés idő volt a felkészülésre és még a csapat sincs annyira összeszokva, hiszen sokan távoztak és érkeztek a nyár folyamán. Szerintem nagyon jól illeszkedtek be az új játékosok, meg találták gyorsan a közös hangot a csapattal és egy jó közösség alakult ki a felkészülés alatt. Célunk természetesen az, hogy minél előbb végezzünk a tabellán, de közben az, hogy sok hazai néző járjon ki a meccseinkre. És hogy minden meccs után felemelt fejjel tudunk lejönni a pályáról. Én azt a célt tűztem ki magam elé, hogy minél többször a kezdő csapatba tudjak lenni, és hogy a csapatot segítsem mindig, amikor a pályára lépek.
A Kalocsával mindig jó meccseket szoktunk vívni, hiszen ez egy rangadó, de azt remélem, hogy a párharcból mi fogunk győztesen kijönni. Kalocsának mindig is erős csapata volt és szerintem ez idén se fog változni. Sok technikás és gyors játékosaik vannak.”

A Kiskőrösi LC kerete a Solt elleni felkészülési találkozón (Fotó: Filus Tibor)

A Soltvadkerti TE Soltút együttese tavaly a középmezőnyben zárta a szezont. Idén az a céljuk, hogy előrébb végezzenek, mint tavaly. Soltvadkerten is volt több változás a keretben. A Soltvadkert is vasárnap 17:30 órakor kezdi meg szereplését, akik hazai pályán fogadják a Kecskeméti LC együttesét. A csapatból a tavaly nyáron érkezett fiatal, gyors csatár Farkas Béla nyilatkozott: „Szerintem teljesen jól zajlik a felkészülés. Úgy gondolom, hogy minden szempontból erősíteni tudtunk egy nagyon jó társaság alakult ki. Véleményen szerint minden játékos, aki érkezett, teljesen be is illeszkedett. Családias légkör van az öltözőben. Nyilván szeretnénk előrébb végezni, mint tavaly. Akkor sajnos nem úgy alakult a szezon vége, ahogyan terveztük, de idén mindenképpen a dobogó környékére kell érnie a csapatnak. Ennek érdekében én is mindent megteszek. Én is tűztem ki célt, hisz nem rúgtam sok gólt tavaly sajnos és azért szeretnék a góllövőlista elejéhez csatlakozni. Nyilván én szeretnék dobogós lenni a szezon végén. A Kecskemét ellen biztosan egy nagyon jó mérkőzést fogunk játszani és nagyon remélem, hogy három ponttal kezdjük meg a szezont. Szeretek olyan csapatok ellen pályára lépni, ahol én is futballoztam, sok barátom van ott.” 

A Soltvadkerti TE Soltút kerete az Akasztó elleni edzőmeccsen
MEGOSZTÁS