A Soltvadkert Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület szervezésében 12. éve kerül megrendezésre a Nyári Ifjúsági Horgásztábor. Az idei évben augusztus 7-11-ig várta a horgászegyesület a táborba a fiatalokat.

A horgásztáborban a 6-13 éves korosztályból 21 gyermek vett részt, akik elsősorban a környező településekről érkeztek. A napi program 8-16 óráig tartott, amelyről Balogh Kálmán táborvezető elmondta, hogy elméleti és gyakorlati részekből is állt. A hét során a gyermekek megismerkedhettek a különböző horgászati módszerekkel, az etetőanyagokkal, a csalikkal és azok használatával, valamint gyakorolhatták a horogkötést. A szerdai napon tó körüli túra szerepelt a programban, amikor megismerhették annak növény és állatvilágát. Az egyik napon a pergető horgászattal is megismerkedhettek a gyermekek, amely foglalkozást Kiskunhalasról Jáger Szabolcs pergető horgász mutatott be eredményesen, mivel több süllő is a horogra akadt.

-Hirdetés-

A tábort az utolsó napon egy horgászverseny zárta, amelyen szép számban fogtak pontyokat és apróhalakat is a fiatalok.

A Horgásztábor Kupa végén minden gyermek aranyérmet kapott, melyen a legjobbak serleg díjazásban részesültek:

1. Horváth Márton – 5,085 kg (Kiskőrös)
2. Turán Gergő – 4,05 kg (Kiskőrös)
3. Rávai Milán – 3,33 kg (Kiskőrös)
Össz fogás: 41,36 kg

Az egyesület elnöke Ungvári Ferenc elmondta a táborban segítőként működött közre Cseh Szakál Vivien egyetemista, horgászegyesületi tag, Homolya Fanni kozmetikus tanuló, Litauszki Márk gépész tanuló, az egyesület tagja. Az egyesületi segítők voltak az elnökön kívül a szolgálatos halőrök, Marton Györgyné és Marton György, a táborvezető és egyben ifjúsági felelős Balogh Kálmán, valamint külön köszönet jár Deli Jánosnak, amiért mindennap reggeltől-zárásig a gyerekek között volt.

A tábort támogatta: TESCO Globál Zrt. Kiskőrös szörpökkel, frissítő italokkal, rágcsálni valókkal, a Jona Drink Kft. (Dedák Pál) 1 láda gyönyörű almával, Szlovák Pál (termelő, képviselő) görögdinnyével, és az egyesület kapott a programra támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelő NEA pályázatából is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS