Immár hetedik alkalommal szerveztek tábort Csengődön az angol nyelv iránt érdeklődő gyerekeknek a helyi baptista gyülekezet, valamint a WAFT Alapítvány és az Út a Reményhez Alapítvány vezetői. A zárónap délutánján vidám műsor keretében mutatták be a tanultakat a szülőknek, érdeklődőknek, ahol angolul és magyarul is felcsendült az ismert ének: „Oly örömöt kaptam, mint a forrás…”

Amint azt a WAFT Alapítvány kuratóriumi tagja, Farkas Gyula elmondta, a programok szervezése és a tábor költségeinek finanszírozása az alapítvány feladata volt, a programok tervezői, előkészítői és megvalósítói pedig idén is Szilágyi Kornél és felesége, Ruth, az Út a Reményhez Alapítvány munkatársai voltak. A Csengődi Baptista Gyülekezet vezetője, Mészáros Nándor és Kotmájer Mihály lelkipásztor a napi programokat koordinálták.

-Hirdetés-

A harminc általános iskolás korú gyermek kezdő és haladó csoportban merülhetett el az angol nyelv szépségeiben. A tíz év alattiakat Päivi Taskinen finn származású tanító vette szárnyai alá, aki tizenöt éve Magyarországon él és Budapesten a Nemzetközi Iskolában tanít. Bill Osborn Kaliforniából érkezett, Baján a Golgota gyülekezetben misszionárius, ő a tíz év feletti gyermekek oktatását vezette.

A résztvevők főként Csengődről, de Tabdiról, Akasztóról, Kiskőrösről és Orgoványról is érkeztek. Az angol nyelvű tananyagon kívül, bibliai üzenetet hallgathattak és angol nyelvű énekeket tanulhattak a gyerekek a csengődi Faith & Music zenekar közreműködésével. Játékok, sport és vetélkedők mellett zsidó körtáncok tanulásával is tarkították a programokat. A Fire Media munkatársai Orgoványról szerda délután egy izgalmas időutazást hoztak el a gyerekeknek, és a dínók korába is ellátogathattak a táborlakók.

,,A tábor szervezését a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programja az idei évben is támogatta százezer forinttal. Köszönet érte! Ebédünket az önkormányzat konyháján fogyasztottuk el, a délutáni uzsonnához és a vendégek ellátásához sok felajánlást is kaptunk. Külön köszönjük a Darts klub segítségét a pincehelyiség és a csengődi vendégház használatának a lehetőségét, valamint hogy az iskola sportpályáit is birtokolhattuk. Köszönet a sok segítőnek és a közösségi szolgálatos diákoknak, akik lelkes és aktív önkéntes munkájukkal gazdagították a tábor életét. Nélkülük a program nem jöhetett volna létre. De legjobban Istennek vagyunk hálásak, hogy mindent tökéletesen összeszervezett és a komolyabb bajoktól megóvott minket” – mondta Farkas Gyula.

A fotók nagy részét a szervezők és a segítők készítették.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS