2023. augusztus 12-én először rendeztek Akasztón Aratási Végző és Lecsófesztivált. Az akasztói gazdaközösség által szervezett rendezvényen közel 240 vendég vett részt, ahol két alapfeltétel volt, hogy csak lecsót lehetett készíteni, és csak akasztói készítésű bort lehetett inni.

Az egyik ötletgazda Gubán Gyula, az Akasztói Hegyközség elnöke köszöntötte a megjelent vendégeket. Elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a rendezvényből és bíznak benne, hogy jövőre már tíz felett lesz a vendéglátók száma. Céljuk, hogy egy szabadtéri rendezvényt szervezzenek, ahol a szántóföldi kultúrában érdekelt gazdák és a hozzájuk csatlakozó munkaadók egy kellemes nyáresti programon tudjanak részt venni.

-Hirdetés-

Idén hét vendéglátó, házigazda képviselte magát: Kalapos Agro Kft. (Kalapos Frigyes), Charolais Farm Kft. (Németh György), Néma Kft. (Németh Antal), Akasztói Halas csárda (Szabó József), Akasztó Hegyközség, Sziki Vendégház (Martinkovics Tibor), Vízkereszt Citerazenekar.

Az eseményen részt vett és szintén beszédet mondott Gáspár Ferenc, a NAK Bács-Kiskun vármegye elnöke is.

A köszöntőbeszédek után ünnepélyesen is megmutatták a kalászkoszorút, melyet Kalapos Kristóf hozott be Gubán Gyulával, ifjú Németh György és testvére Németh Hunor kísértében. A kalászkoszorúra Kristóf nővére, Kalapos Gréta kötötte fel a nemzeti színű szalagot. A kalászkoszorút Németh László Falugazdász vette át és akasztotta a fel a felállított sátor központi helyére.

Az eseményt a Vízkereszt Citerazenekar is színesítette nyáresti nótákkal. Az új kenyeret Kiss István Plébános áldotta meg, míg a jó hangulatról Kiss Máté és édesapja, Kiss Sándor gondoskodtak.

A rendezvényre érkezőket az Arató utca bejáratánál egy új CLAAS LEXION 6700-as kombájn fogadta ,,Isten hozott” felirattal

A szervezők a rendezvény helyszínét jelképesen Arató utcának nevezték el.
Az eseményt hagyományteremtő céllal rendezték meg.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS