A Kiskőrösi Óvodákban a nyári ügyeleti időszak alatt az óvodai élet színesítése és a tevékenykedtető, tapasztalatszerző tanulás biztosítása érdekében egy 9 hetes projekt futott végig, Biztonságos közlekedés címmel. A projekt keretén belül a gyermekek sokrétű tapasztalatokat szerezhettek a szárazföldi, vízi és légi közlekedés eszközeiről, járműveiről.

Hajósné Hertl Edit a Kiskőrösi Óvodák intézményvezető-helyettese elmondta – ,,emellett fontosnak tartottuk, hogy az óvodások az alapvető közlekedési szabályok terén is tájékozottak legyenek, eddigi tudásukat felelevenítsék, új ismereteket szerezzenek, és azokat elmélyítsék saját biztonságuk megőrzése céljából.
A közlekedési ismeretek feldolgozása közben érintettük a gyalogos és kerékpáros közlekedés témakörét, hiszen már óvodás korban is fontos, hogy a gyermekek tisztában legyenek a járdán való helyes közlekedési szokásokkal, a kerékpáros forgalom sajátosságaival, az úttesten való átkelés lehetőségeivel, a jelzőlámpák szerepével, és egyéb közúti jelzések, táblák jelentésével”.

A kreatív foglalkozás sem maradt el a programok közül
-Hirdetés-

Augusztus 8-án délelőtt a projekt zárására került sor a Batthyányi Óvoda udvarán, ahol 5 vegyes korosztályú csoport, összesen 91 gyermek 5 állomásból álló program keretében érdekes feladatokat oldhatott meg a közlekedés témakörében a Kiskőrösi Rendőrkapitányság, a Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint a Védőnői Szolgálat jóvoltából.

Minden kisgyermek szemügyre vette belülről is a tűzoltóautót

A program koordinátora Baltás Adrienn r. zászlós elmondta, hogy évek óta nagy sikernek örvend a gyermekek körében a Zsebi-program, aminek a mintájára szervezték a projekt zárónapját.

A rendőrautó és a rendőrségi felszerelések is nagy népszerűségnek örvendtek az óvodások körében

Az öt állomáson az óvodásoknak lehetősége volt közelebbről megnézni egy tűzoltóautót és annak felszereléseit, amiről bővebben meséltek a jelenlévő önkéntes tűzoltók. A rendőrautót is körülzsongták az apróságok, amibe be is ülhettek -szintúgy, mint a tűzoltóautóba-, felpróbálhatták és szemügyre vehették a rendőri felszereléseket. A védőnő az egészséges életmódról és táplálkozásról, valamint a higiéniáról beszélgetett a gyermekekkel. A Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai rendőrautót ábrázoló színezővel várták a résztvevőket.

A KRESZ parkban a szabályoknak megfelelően próbálták közlekedni a gyerekek, miután minden fontos tudnivalót átbeszéltek Baltás Adrienn r. zászlóssal

 

Baltás Adrienn a Batthyányi Óvoda KRESZ parkjában koordinálta a kismotorosokat, futóbicikliseket, gyalogosokat az előírásoknak megfelelően. A rendőrök örömmel vették, hogy a gyerekek nagy része ismerte a KRESZ táblákat, és tudott annak figyelembevételével biztonságosan közlekedni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (109 db kép)
MEGOSZTÁS