2023. augusztus 05-én nyitotta meg kapuit a vendégek előtt a La’ Róna bisztró és borbár Kiskőrösön, a Petőfi Sándor út 8. szám alatt található impozáns, nagy múltra visszatekintő épületben. A családi vállalkozásként működő vendéglátóegységben nagy hangsúlyt fektetnek a kultúrára, a családias légkörre, a közösségépítésre és a Petőfi-kultusz ápolására. Az étel és az italkínálatban, valamint a programokban is olyat nyújtanak a betérőknek, ami egyedi, a helyet és a vezetőség szemléletét, értékrendjét hűen tükrözik. Több, mint egy jó étterem/ kávézó/ cukrászda vagy vendéglátóegység. De miben más, milyen újdonságokkal várják az érdeklődőket? Erről Hajnal Szilvia, a bisztró vezetője mesélt hírportálunknak.

„A vendéglátóegység üzemeltetésének ötlete már régóta foglalkoztatott minket a férjemmel, hiszen teljesen más területen működik a vállalkozásunk (állattartás, takarmánykeverő, vágóhíd), és fontos számunkra, hogy tegyünk a közösségért. Két évvel ezelőtt megnyitottuk Tázláron a Tulip Garden Homokhátság tulipános kertünket, ami a várokozásainkat is felülmúlta. A virágoskert idén tavasszal igazi nyüzsgő közösségi hellyé nőtte ki magát, rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk e rövid idő alatt is. Természetesen ezek mind hozzájárultak a régi elképzeléseink megvalósításához, ami a La’ Róna lett” – mondta a kiskőrösi üzletasszony.

-Hirdetés-

A bisztró üzemeltetése mellett fontos szerepet kap a kultúra és a Petőfi-kultusz ápolása. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a névválasztás – a költő az Alföldhöz, a rónasághoz való kötődése több művében is visszatér, innen ered a La’ Róna elnevezés. A barátságos és otthonos enteriőr kialakításában hangsúlyt kaptak Kiskőrös leghíresebb szülöttének tárgyi lenyomatai. Szobrok, Petőfi Sándor verseskötetei, és a róla írt könyvek.

Hangsúlyosan jelen van a kultúra és a művészet

Egyedi elgondolás, hogy amíg a vendégek várják, hogy elkészüljön a rendelt étel vagy ital, a tányéralátéteken Petőfi Sándor versei olvashatók, ami beszélgetésindító témának is kiváló lehet. De nemcsak itt, hanem lépten-nyomon versekbe, versrészletekben akadhat meg a szemünk az étlapon, a borlapon, és a heti menü étlapján is, amik folyamatosan változnak az évszaknak megfelelően (nemcsak a versek, hanem a kínálat is).

„Mi büszkék vagyunk arra, hogy az egyik legnagyobb magyar költőnk,
Petőfi Sándor szülővárosában élhetünk!”
A La´ Rónában lépten-nyomon Petőfi Sándor által írt versekbe, versrészletekben akadhat meg a szemünk

Az étlapot tekintve bisztró jellegű ételeket kóstolhatunk Kiskőrös legújabb éttermében. „Próbálunk egyensúlyt találni az ételkínálat terén. Mindenki számára érthető és kedvelt ételeket kínálunk egy kicsit újra gondolva, egyediséggel fűszerezve. Minden, ami a vendég tányérjára kerül helyben készül, a kenyeret és a desszerteket is beleértve. A normál ételeken felül gondolunk a különböző ételallergiával élőkre, a diétázókra, különleges étrendet követőkre is. Fontosnak tartjuk, hogy mindenki találjon számára megfelelő ételt az éttermünkben kompromisszumok nélkül. Az étlapot sűrűn fogjuk frissíteni, bővíteni a változatosság jegyében”- tette hozzá Hajnal Szilvia.

Törekednek arra, hogy mindenki találjon számára megfelelő ételt az étteremben kompromisszumok nélkül

Különlegesség, hogy direkt gyerekeknek szóló étlappal kedveskednek, melyet egy helyi testvérpár valósított meg Kutyifa Anikó író (versek), és Kutyifa Ágnes grafikus (illusztrációk) személyében. 

Gyermek étlap

Az igazán apró teremtések sem kell lemondjanak a kulináris élvezetekről, ugyanis egyedülálló módon helyben készült bébiételeket is kínálnak. Így a család összes tagja, kortól függetlenül élvezheti a La’ Róna kínálatát.
Az étkezések előtt/közben/után az udvaron játszótér, bent pedig játszósarok várja a lurkókat. A játékkonyha egyértelműen nagy népszerűségnek örvend a gyermekek körében.

Játszósarok várja a legkisebb vendégeket
Az Á la carte mellett keddtől péntekig 11:00 – 15:00 óra között hetente frissülő menüvel várják az ebédelni vágyókat, amelyet a helyszínen el tudnak fogyasztani, elvitelre is kérhetik, valamint hamarosan kiszállítással is megrendelhetnek a vendégek. Pénteken, szombaton és vasárnap 8:00 órától különböző tápláló reggeli elfogyasztására is van lehetőség, mely remek alkalmat kínál akár egy baráti találkozásra is.  
Pénteken, szombaton és vasárnap 8:00 órától különböző tápláló reggelikből is lehet választani

A vendéglátóegység lelkét az ott dolgozók alkotják, akikből remek csapat kovácsolódott. Az üzletvezetésben nagy szerepet vállal Mucsi-Leitert Zsuzsanna, aki több éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás területén. A Szegedről érkezett  Karizs Tamás séf és Pápai Szilárd szakács is fontosnak tartja, hogy a helyi igényeket, kéréseket a lehető legjobban kiszolgálják, folyamatosan várják a visszajelzéseket, amik figyelembevételével alkotják meg az ételeket.

Pápai Szilárd szakács, Hajnal Szilvia, és Karizs Tamás séf a megnyitón

Az üzletasszonytól megtudtuk, hogy heteken belül újabb séffel bővül a személyzet, aki a cukrásztermékeket fogja elkészíteni frissen a helyszínen. A desszertkínálat is folyamatosan bővül, frissül az aktualitásoknak megfelelően a minden mentestől a normál süteményekig/tortákig, amit előre meg lehet rendelni, a helyszínen elfogyasztani, vagy elvitelre kérni.

Édesszájúaknak ajánljuk figyelmébe a La’ Róna bisztró és borbár állandó kedvezményes árú süti + ital AKCIÓJÁT, mely minden nap 15:00 és 17:00 között érhető el. Kézműves, friss, helyben készült házi sütemények, a választék mindig az aktuális kínálatnak megfelelő, a kávés italok pedig prémium minőségű kávészemekből, frissen őrölve készülnek. Ebéd és vacsora közt érdemes kihasználni ezt a remek ajánlatot.

Finom desszerteket is találhatunk a kínálatok között

Megízlett a kávé, amit fogyasztottál és otthon is szívesen kortyolgatnád? Van rá megoldás! A La’ Rónában használt különböző országokból származó, egyedi beszerzésű szemes kávékat a helyszínen meg is lehet vásárolni otthonra, de ajándéknak is kitűnő választás.

Az egyedi beszerzésű szemes kávét a helyszínen meg is lehet vásárolni
A Kiskőrös központjában található modern, ám barátságos és családias, két külön teremből, pince helyiségből és teraszból álló vendéglátóegység különböző rendezvények helyszíneként is kiváló választás.

Szeretnénk egy igazi közösségi teret létrehozni, ahol számos változatos programot, kikapcsolódási lehetőséget nyújtunk az itt élőknek. Készülünk a későbbiekben élőzenés estekkel, borkóstolókkal, táncórával, kvíz estekkel, főzős workshopokkal.
A Nemzeti Filharmonikus alapításának éve 1923, így 2023-ban ünneplik fennállásuk 100. évfordulóját, aminek alkalmából idén 100 helyszínen ingyenes kamarakoncerttel ajándékozzák meg a zeneszerető közönséget országszerte. Ebből az egyik Kiskőrösön a La’ Róna bisztró lesz szeptember 9-én, szombaton 19:00 órától. Fontos, hogy a részvétel ingyenes, nincs kötelező fogyasztáshoz kötve, bárki eljöhet, hogy egy szép és különleges estét töltsön el nálunk. Aki nem bízza a véletlenre, természetesen van lehetőség előzetes asztalfoglalásra. Bátorítok mindenkit, hogy jöjjön el és ne hagyja ki ezt a ritka alkalmat, töltsünk el közösen egy szórakoztató és különleges estét
”- hangsúlyozta Hajnal Szilvia.

Hozzátette – „a helyi közösségépítés mellett kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani arra is, hogy minél több ember megismerje nem csak Kiskőröst és az itt található látványosságokat, hanem a térséget is. A kulturális értékek ápolása mellett remek borvidékkel rendelkezünk, ami sokkal nagyobb elismerést, ismertséget érdemelne. Éppen ezért a turistákat, turistacsoportokat is előszeretettel várjuk bisztrónkba, borkóstolóinkra, programjainkra.

A pince helyiség

La’ Róna bisztró és borbár nyitva tartása:

Hétfő: ZÁRVA
Kedd – Csütörtök: 11:00 – 21:00
Péntek: 8:00 – 22:00
Szombat: 8:00 – 23:00
Vasárnap: 8:00 – 15:00

Cím: 6200 Kiskőrös, Petőfi Sándor út 8.
Tel.: +3620/432-3234

Képek: La’ Róna bisztró és borbár, valamint a cikk írója készítették

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS