A kolozsvári bemutatkozást követően ezúttal a Temesvári Magyar Napok programsorozatra kaptak meghívást a Petőfi 200 Emlékévhez kapcsolódóan a kiskőrösi delegáció tagjai.

-Hirdetés-

“Kiskőrös nagy kincsei – Petőfi szülővárosának turisztikai és borászati bemutatója az emlékév jegyében” címmel tartott előadást Temesváron Szedmák Tamás, Kiskőrös város alpolgármestere, valamint Molnár Elvira és Tóth Anett, a Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület képviseletében. 

Kiskőrös város látnivalóinak a határon túli, ezúttal erdélyi településeken történő bemutatásával hosszú távon növekedhet a városba érkező turisták és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma, valamint a turisztikai attrakciók látogatottsága, a kiskőrösi borok ismertsége. – nyilatkozta szerkesztőségünknek az előadások céljával kapcsolatban Szedmák Tamás, Kiskőrös város alpolgármestere.  

A Temesvári Magyar Napok rendezvény során Szedmák Tamás bemutatta a Petőfi 200 Emlékév során megvalósult turisztikai fejlesztéseket, például a városközpontban felépített látványos, 3 dimenziós elemeket tartalmazó kiállítást, melyek a nagy költő rövid életének legfontosabb állomásait ismertették. Beszélt a Petőfi verspadokról, a János Vitéz Látogatóközpont mellett elhelyezett mesepadokról és az ahhoz kapcsolódó applikációs játékról, a 27 legfontosabb várostörténeti emlékhelyet (szobrok, emlékművek, épületek) összekötő Várostörténeti Digitális Túraútvonalról, és az ehhez kapcsolódó túraútvonal füzetről, valamint a 11 állomást magába foglaló, a Várostörténeti Digitális Túraútvonal részét képező Petőfi vonal megújításáról, a túraútvonal részeként szereplő emlékhelyek mellett elhelyezett információs táblákról. 

Szedmák Tamás, Kiskőrös város alpolgármestere bemutatta a Petőfi verspadokat is

Az alpolgármester bemutatta a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum két új kiállítását, mesélt az első köztéri Petőfi szoborról, a Műfordítói Szoborparkról és annak bejáratánál elhelyezett versautomatáról, valamint a Petőfi Emlékfalról

Kapcsolódó cikk
Újabb turisztikai látnivalóval lett gazdagabb Kiskőrös
Újabb turisztikai látnivalóval lett gazdagabb Kiskőrös
A város vezetése a Petőfi Emlékbizottsággal már évekkel ezelőtt elkezdett tárgyalni azzal kapcsolatban, hogy milyen változások szükségesek a Petőfi 200 Emlékévben,...

Szedmák Tamás elmondta, hogy az előadás célja az volt, hogy invitálják, hívják a temesváriakat Kiskőrösre, ahogy tették ezt augusztusban is a Kolozsvári Magyar Napok rendezvény során, melynek eredményeképp a kolozsvári Borklub tagjai egy kisebb csoporttal október 13-án városunkba látogatnak. Három tartalmas, programokban bővelkedő napot töltenek majd el Kiskőrösön, melyről természetesen beszámolunk majd. 

Kapcsolódó cikk
Kiskőröst és térségét mutatták be Kolozsváron
Kiskőröst és térségét mutatták be Kolozsváron
Kiskőröst és térségét mutatták be kedden Kolozsváron a kiskőrösi delegáció  képviselői a Petőfi 200 emlékév kapcsán a 14. Kolozsvári Magyar...

Szedmák Tamás alpolgármester előadását követően Tóth Anett, a Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület képviseletében bemutatta az Old Car és Úttörténeti Múzeumot, a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőt, a Szentpéteri és Vass Borászatokat, a Mátyás Pálinkaház kiváló termékeit, a Pilvax kávélikőrt, valamint beszélt a térség aktív turisztikai lehetőségeiről is. 

Tóth Anett bemutatta a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő szolgáltatásait is

A tájékoztató végén Molnár Elvira, szintén a Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület képviseletében, 5 tételes borkóstolót tartott a Szentpéteri és Vass Borászatok kiváló, díjnyertes boraiból, továbbá a jelenlévők megkóstolhatták a Kunság Szesz Zrt által, kifejezetten a Petőfi 200 Emlékév alkalmából készített Pilvax kávélikőrt is. 

Molnár Elvira 5 tételes borkóstolót tartott 

A kolozsvári látogatáshoz hasonlóan a Temesvári Magyar Napok rendezvényen való bemutatkozás célja is működő kapcsolatok kialakítása volt a határon túli magyar szervezetekkel, továbbá olyan személyek megismerése, és azok megismertetése Kiskőrös város turisztikai attrakcióival, akik rendszeresen szerveznek csoportos utazásokat az anyaországba. Ennek érdekében az előadások végén lehetőség volt személyes beszélgetésekre, a felmerült kérdések megválaszolására, névjegykártyák és e-mail címek cseréjére is. 

A Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület nevében Molnár Elvira, az egyesület elnöke, ezúton is szeretné megköszönni a támogatást és a segítséget a Szentpéteri Borháznak, a Vass Pincészetnek és a Kunság Szesz Zrt.-nek, valamint a bemutatkozási lehetőséget a Temesvári Magyar Napok szervezőinek. 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS