Hagyomány a kiskőrösi KEVI Harangvirág Óvodájában, hogy minden évben egy avatóünnepség keretében kerülnek „befogadásra” a kiscsoportos gyermekek. Idén október 20-án az evangélikus templomban megtartott avató ünnepség során került sor a jeles alkalomra.

 

-Hirdetés-

Az eseményen Tiriczné Szabó Szilvia, a tagintézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket és kedves szavakkal üdvözölte az óvodásokat, valamint az őket elkísérő hozzátartozóikat. A program során kapták meg a kiscsoportos óvodások az intézmény nyakkendőjét, amelyen egy harangvirág motívum található. A tanév ugyan már szeptemberben elkezdődött, de a korábbi hagyományoknak megfelelően a „befogadó” avató ünnepségre egy meghitt alkalmat szeretett volna varázsolni. Az óvodában az idei tanévet 34 kiscsoportos kezdte el, illetve két nagyobb kisgyermek csatlakozott még hozzájuk, akik másik óvodából átiratkozva érkeztek.

Az avató ünnepség során a kiscsoportos gyermekek egy virágokkal szépen feldíszített kapun keresztül léptek be az evangélikus templomba. A nagyobb csoportosok egy ünnepi szolgálattal készültek a kicsiknek, verset mondtak és énekeltek. A KEVI iskolalelkésze Arató Eszter tartott ünnepi áhítatot és egy áldással indította útra a gyermekeket.

A KEVI Harangvirág Óvodájában a 36 új óvodást a Napocska csoportban Serfőző Fanni és Csővári-Lakatos Réka óvodapedagógusok, valamint Bolemányi Zoltánné dajka, a Katica csoportban Ragány-Mészáros Nóra és Tiriczné Szabó Szilvia óvodapedagógusok, Tiszainé Kelemen Edina pedagógiai asszisztens, valamint Kis-Tóth Zsuzsanna dajka, illetve az Alma csoportban a nagyobb új óvodásokat Scrob Erzsébet és Kiss-Burda Csilla óvónő, valamint Lengyelné Nagy Hajnalka dajka várja mindennap.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (125 db kép)
MEGOSZTÁS