Citerás konferenciát tartottak 2023. október 21-én Akasztón a Faluházban, melyen több település citerazenekara is részt vett. A rendezvény nagy érdeklődés mellett zajlott, hiszen szinte minden ülőhely megtelt az akasztói Faluház nagytermében.

-Hirdetés-

A találkozó hat évvel ezelőtt pattant ki az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar tagjainak a fejéből. Azóta minden évben töretlen lelkesedéssel szervezik meg a Citerás konferenciát Akasztón. Idén a házigazda Vízkereszt Citerazenekar mellett öt település citerásai kaptak meghívást a találkozóra.

A műsor elején Kisléghy Györgyné Ágnes köszöntötte a szép számmal megjelent vendégeket, majd Suhajda Antal, Akasztó község polgármestere mondta el köszöntő gondolatait. A bevezető beszédek után vette kezdetét a zenekarok műsora.

A házigazda Akasztói Vízkereszt Citerazenekar

Minden település együttesi készültek dalcsokrokkal, régi magyar nótákkal és népdalokkal is. A műsorok előtt bemutatták a citerát, mint hangszert, melynek több fajtája is van. Vályú, kisfejes és hasas. Mindegyikből látható volt a konferencián.

Elsőként a Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar adta meg a hangulatot a rendezvénynek.

A Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Citerazenekar

Majd a Kaskantyúról érkezett Levendula Citerazenekar műsorát hallgathatta meg a közönség. Őket követte a Soltvadkerti Kútágas ’77 Citerazenekar.

Levendula Citerazenekar Kaskantyú

Fellépett még a Balotaszállási (kiemelt képen), a Tázlári és természetesen a házigazda Vízkereszt Citerazenekar is.

Kútágas ’77 Citerazenekar Soltvadkert

A műsorok végén minden zenekarnak megköszönték egy kisebb ajándékkal, hogy emelték a rendezvény színvonalát. Az ajándékokat Rátkai Gyula, az Akasztói Vízkereszt Citerazenekar vezetője és Suhajda Antal polgármester adták át. Külön megköszönték a sok segítséget egy virággal a Fürge Ujjak Kézimunkakör tagjainak.

Tázlári Citerazenekar

Az esemény a vacsorát követően közös zenéléssel és nótázással zárult.

A szervezők szeretnék megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában is hozzájárult a VI. Akasztói Citerás Konferencia sikeres lebonyolításához.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (102 db kép)
MEGOSZTÁS