Minden várakozást felülmúlt a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának november 25-én szombaton megrendezett SZMK bálja, mely a szervezőktől a Fények éjszakája nevet kapta. A több szempontból is rendhagyó és különleges estén utoljára fogadta a vendégeket háziasszonyként a tagintézmény nyugdíj előtt álló vezetője, Grausza Jánosné.

-Hirdetés-

Lélegzetelállítóan elegáns és kifinomult díszlet fogadta az érkezőket az iskola tornatermében, mely Soós Emese és Szmutka-Balázs Betti fantáziáját és keze munkáját dicséri. A falak, az asztalok, de még a mennyezetről függő díszek is ezüstösen csillogtak, melyeket mintegy 500 méternyi fényfüzér tett még ragyogóbbá.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Font Sándor országgyűlési képviselő, Domonyi László polgármester, Homoki Pál a Bács-Kiskun Evangélikus Egyházmegye esperese, Arató Lóránd a Kiskőrösi Evangélikus Gyülekezet igazgató lelkésze, Szentgyörgyiné Szlovák Mária a KEVI igazgatója, és Tiriczné Szabó Szilvia a KEVI Harangvirág Óvodájának vezetője is.

Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész és Grausza Jánosné tagintézmény-vezető (b-j)

Alig érkeztek meg a vendégek a több mint 300 főre terített bálterembe, Patai Anna személyében máris egy sztárvendég fogadta őket táncra, jókedvre és bulira csábító dalaival. Anna 2010-ben mindössze 11 évesen vált országosan ismertté a Megasztár által, azóta pedig több slágert és színházi szerepet tudhat maga mögött a még mindig csak 24 éves énekesnő.

A rendhagyó műsor az elmúlt évek báljainak felidézésével folytatódott, különös tekintettel arra a 16 eseményre, mely Grausza Jánosné 17 éves vezetése alatt valósult meg.

A fotókból álló összeállítást látványos lézershow követte, melynek létrehozója munkatársaival az a Kovács Tamás volt, akinek négy gyermekéből 3 az intézmény diákja, és akinek jóvoltából az elmúlt években Kiskőrös nemcsak Európa, de a világ lézerfény térképére is felkerült.
A látványos lézershow után rövid tagintézmény-vezetői köszöntő, majd Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész gondolatai és asztali áldása előzte meg a Fürtös Vendéglő által szervírozott ünnepi vacsorát.

A látványos műsorszámok sora ezután Kiskőrös Város Felnőtt Mazsorett Csoportjának műsorával folytatódott. A lányok által bemutatott koreográfia Gmoser György művészeti vezető és Gubacsi Zsófia közös munkája.

Kiskőrös Város Felnőtt Mazsorett Csoportja

Az egész este folyamán Pálinkás Szilvia látta el a konferanszié feladatait, így tőle tudhattuk meg azt is, hogy a bál vendégei ún. repoharakat vásárolhattak, így a tombolaszelvények mellett ezzel is a Petőfi Iskola Alapítványt támogatták. A bál bevételét ezúttal is kirándulások, rendezvények szervezésére, rászoruló diákok támogatására használják majd fel.

A hajnali fél 5-ig tartó mulatságban az Avanti Zenekar húzta a talpalávalót.

A kiemelkedő színvonalú, vagy ahogy a vendégek fogalmaztak „prémium minőségű” esemény főszervezői ezúttal is Kelemenné Opauszki Csilla SZMK elnök és Szabóné Tereánszki Nóra voltak. 

Szöveg, képek: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira