A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezte jótékonysági bálját a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola. Az eseményt 300-nál is több résztvevővel rendezték meg január 27-én az intézmény tornacsarnokában.

A keceli Fürtös Vendéglő ízletes vacsoráját követően a helyi mazsorettes lányok adtak elő egy látványos műsort Gmoser György vezetésével.

-Hirdetés-

Ezután Supka Éva köszöntötte a vendégeket és egy rendhagyó divatbemutató narrátora volt. Elmondta, hogy Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata zászlajára tűzte a kulturális értékmentést, melynek fontos részét képezte az a kutatás melynek köszönhetően vármegyénkben több száz motívum került a látóterünkbe. Ezeket nem csak egy motívumos könyvben láthatjuk viszont, de a 21. század mindennapjaiban is szerették volna beépíteni.

Megköszönte a jelenlévő Rideg Lászlónak, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata elnökének mindezt, hiszen neki köszönhető, hogy nagy fontosságot kapott Bács-Kiskunban az értékek felkutatása, a helyi identitás, a lakóhelyhez való kötődés erősítése. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata pedig megtalálta azt a kiváló divattervezőt, aki tovább álmodta ezeket a csodákat, és különleges, viselhető, szerethető, vágyott ruhákat varázsolt, melyek meghódították az országot, sőt már határainkon túlra is eljutott a hírük.

Az eseményen a csodálatos ruhák megalkotója, Bükki Tamara divattervező is jelen volt, a Tamka márka alapítója és a vármegyei motívumok tervezője. Az est során a vendégek négy tájegység motívumait láthatták a ruhákon: a hartai bútorfestés, a kecskeméti suba, a kalocsai és a kiskőrösi hímzés díszítő elemei jelentek meg.

A program a szülők és nevelők közös műsorával folytatódott.

A magyar estnek megfelelően a fellépők hagyományőrző ruhákban, magyar zenére adtak elő táncos bemutatót. A rendezvényről az intézmény igazgatója Lasztovicza László elmondta, hogy a bál központi témája Bács-Kiskun vármegye népművészetének bemutatása volt, és ehhez kapcsolódott a hagyományőrző magyar elemeket tartalmazó zenés, táncos műsor is.

A szülők és nevelők által előadott műsor koordinátora Sinkó Natália volt, a talpalávaló élőzenét Tasi Tamás és Kiss Gyöngyi szolgáltatta, az intézmény aulájában kialakított diszkóban pedig Kecsa DJ forgatta a „lemezeket”. A jótékonysági est bevételéből az iskola a játszószoba eszközeit szeretné majd fejleszteni, és a gyermekek osztálykirándulásainak utazási költségeire kívánják fordítani.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (194 db kép)
MEGOSZTÁS