„…kezetekben a hatalom!
Vagytok a béke szent katonái,
halállal küzdő hadsereg.
Áldás, dicséret s hála tinéktek.
hisz’ vért adtatok – s életet!”
(Bujdosó Ágnes – Véradóknak, részlet)

2024. január 27-én tartották meg a több évtizedre visszanyúló véradó bált Tabdi településen. A Faluházban tartott ünnepséggel egybekötött mulatságot a Vöröskereszt Tabdi Szervezete rendezte, melyen több, mint 110 fő vett részt.
-Hirdetés-

Az ajtóban welcome drink-kel fogadták a bálra érkező vendégeket, mely este 19 órakor egy megnyitó ünnepséggel vette kezdetét. Az eseményt Polyák Luca által előadott Bujdosó Ágnes – Véradóknak című verse nyitotta meg.

Polyák Luca előadása nyitotta meg a rendezvényt

A vendégek sorai közt jelen volt Kovács László alpolgármester is, aki gondolataiban kiemelte az első véradás alkalmának fontosságát.  

Kovács László, Tabdi alpolgármestere is megosztotta ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel
A helyi képviselő-testületből részt vett az eseményen Horváth-Hetényi Vivien, Kiss Gábor, Kothencz-Szlama Edina és Szkenderovits Lajosné, valamint Dr. Simán Nikolett fogorvosnő.

Tóthné Varga Regina üdvözölte a véradókat és a jelenlévőket, kiemelve Szabó Nellit a Bács-Kiskun Vármegyei Vöröskereszt Szervezet megyei véradásszervező koordinátorát, és Sutus Etelkát a kiskőrösi városi szervezet területi vezetőjét, akik átadták az emléklapokat. Három első, egy 10., egy 20. és két 50. váradót köszöntöttek emléklap és ajándékok átadásával.

Idén hét véradó vehetett át emléklapot

A Vöröskereszt Tabdi Szervezete egy évben kétszer rendez véradást a településen, januárban és júniusban. Érdekesség, hogy a 2023-as és 2024-es januári véradáson ugyan annyi volt a véradók száma -52 fő jelentkező közül 47-en tudtak segíteni embertársaiknak-. Nyáron kevesebb szokott lenni a részvételi arány, 30 fő körüli. A szervezet munkája nem csak ennyiből áll. Tóthné Varga Reginától megtudtuk, hogy mindezek mellett Tabdi újszülött lakosait -2023-ban 5 kisgyermek volt-, és minden 85 év feletti -tavaly 11 fő- helyi lakost felköszöntenek. Valamint egy évben háromszor adományokból származó ingyenes ruhaosztást szerveznek.

Tóthné Varga Regina

Tóthné Varga Regina köszönetet mondott a 102 helyi vöröskereszt tagnak, akik a tagdíj befizetésével járulnak hozzá a szervezet működéséhez, valamint Tabdi önkormányzatának a véradások és a bál helyszínének biztosításáért. A 22 aktivista önkéntesnek a sok segítségért, munkájukért, akik között idén két új főt köszöntöttek Fuszonecker Jánosné és Szaporán Mónika személyében.

A véradóknak ingyenes vacsorát -raguleves, sült csirkecomb krumplipürével és savanyúsággal- évek óta Halász Csaba, Krizsán Sándor és Polyák Zoltán készíti. A felszolgálásban az önkéntesek segédkeztek, ahogyan a finom házi sütemények is őket dicsérték.

A büfében Rozsnyai Mónika szolgálta ki a szomjazókat. Az est hangulatáért Szekeres Mihály felelt.  

Az est hangulatáért Szekeres Mihály felelt  

Nagy Mihályné -Zsóka néni– is megtisztelte jelenlétével a estet, akinek legutóbb adtak irányított véradással vért a falu lakosai. A vacsorát követően Zsóka néni és férje, Miska bácsi nyitották meg a táncparkettet az éjszakába nyúló mulatozáshoz.

Zsóka néni és Miska bácsi nyitották meg a bált
Kapcsolódó cikk
Erre nincsenek szavak… — nyílt levél a kiskunhalasi kórház főigazgatójához
Erre nincsenek szavak… — nyílt levél a kiskunhalasi kórház főigazgatójához
OLVASÓI LEVÉL A mögöttünk hagyott karácsony majd az azt követő újesztendő beköszönte sokaknak boldogsággal telt, mint ahogy azt egymásnak kívántuk...

A színpad elején tömött sorokban sorakozó, helyi vállalkozók és lakosok által felajánlott ajándékokat a 11 órai tombolasorsoláson vehették át a szerencsések.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (103 db kép)
MEGOSZTÁS