,,Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!”

Szuperhősök, királylányok, cowboyok, tündérek, és különféle mesefigurák lepték el a Kiskőrösi Óvodák Szűcsi Tagóvodáját február 13-án délelőtt. Ezen a napon tartották a gyermekek által várva-várt farsangi mulatságot az intézményben.

-Hirdetés-

A maszkabálra már hetekkel ezelőtt elkezdődött a felkészülés az óvodában. A témához illő verseket, mondókákat és énekeket tanultak, vidám díszeket készítettek, amikkel csoportszobáikat és a folyosót színesítették a nagy napon.

Az óvodások által készített színes díszek tették vidámmá a csoportszobákat és a folyosót

Bozó-Kutyifa Eszter óvodavezető helyettes elmondta, hogy a fergeteges mulatság elengedhetetlen eleme a sok finomság, fánk és frissítők, amiket ezúton is köszönnek a szülőknek. Figyelve az óvoda profiljára, a gyermekdalok mellett szlovák népdalok is felcsendültek a délelőtt folyamán, így néptánctudásukat is gyakorolhatták a gyermekek.

Sós és édes finomságok, frissítő italok voltak a farsang ideje alatt a terítéken

A benti zenés-táncos mulatságot követően a Szücsné Szabó Éva óvodapedagógus által készített kiszebábút hangos szó és kézzel készített “hangszerek” megszólaltatása mellett égették el az udvaron, nyomatékosítva ezzel a tél elűzését. A látványos programelemet közös körtánccal és énekléssel zárták a Szűcsi óvodások.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (110 db kép)
MEGOSZTÁS