2024. február 9-én délelőtt, a Talléros Együttes és a Sárfehér Néptáncegyüttes közös bemutatót tartott az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskolában.
Az alsós tagozat rendhagyó órája a tornateremben

A 2015-ben Békéscsabán alakult Talléros Együttes négy fiatal tagjának fő célja, hogy a magyar nyelvterületek népzenéit a lehető legautentikusabb módon szólaltassák meg. Földesi Márton – hegedű, Juhász András – hegedű, Ökrös Dániel – brácsa, Valjer András – nagybőgő. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói örömmel tettek eleget a felkérésnek és a teljes alsós tagozatnak rendhagyó órát tartottak a tornateremben.

Földesi Márton – hegedű, Juhász András – hegedű, Ökrös Dániel – brácsa, Valjer András – nagybőgő
-Hirdetés-

A hangszer és népzenei bemutatón a gyerekek nem csak elméletben ismerkedhettek meg a népzenében alkalmazott hangszerekkel, hanem testközelből meg is nézhették, hallgathatták azokat. A rábaközi, a szatmári és a kalotaszegi dallamokat, Puha Andrea és Bőtös Barnabás – a Sárfehér Néptáncegyüttes oktatói – a tájegységre jellemző viseletben előadott táncaikkal egészítették ki.

Puha Andrea és Bőtös Barnabás a Sárfehér Néptáncegyüttes oktatói
A kedvcsináló bemutató után a Vino Étterem Pinceklubban folytatódott a farsangi mulatság, ahol az első jelmezes farsangi táncházát rendezte meg az izsáki Sárfehér Néptánc Egyesület.

A 18 órai kezdésre szép számban érkeztek az apró jelmezesek szüleikkel. Minden jelmezben érkező finom cukorkát kapott jutalmul a beöltözésért. A gyerekek többsége bátran regisztrált egyedül is a jelmezversenyre és voltak olyanok is, akik inkább párban, vagy szüleikkel osztoztak a szereplés izgalmában.

A versenyre jelentkező indulókat négy korcsoportra osztották, ovis, alsós, ifi és felnőtt kategóriában és a nézők szavazhatták meg minden korcsoportból a nekik legjobban tetszőt. A szavazatok összeszámolása után kihirdették az első 3-3 helyezettet.

Az ovis korcsoportban Nagy Janka elefántként, az alsós korcsoportban Farkas Imre legóemberként, ifiben Mezei Márton seriffként, a felnőttben pedig Kozma Ilona, Stifterné Márkus Judit és Stifter József mini tánccsoportként nyerte a versenyt és vehette át jutalmul a Vino Étteremben beváltható ajándékutalványt.

Az eredményhirdetés után a Talléros Együttes azonnal rázendített és Puha Andrea, valamint Bőtös Barnabás vezetésével kezdetét vette az aprók tánca, amit a felnőttek táncháza követett. Az este során megérkeztek a dolgozó felnőttek is, akik közül sokan versenyen kívül, a szórakozás kedvéért bújtak jelmezbe és abban táncoltak hajnalig.

Nagyon színes és vidám mulatsággal búcsúztak a téltől és zárták a farsangi időszakot.

A programokat a Csoóri Sándor Alapon keresztül, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatta.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS