Az elmúlt időszakban több internetes csoportban is szárnyra kelt az alábbi, illetve ehhez hasonló hír, melyben arra figyelmeztetnek, hogy vigyázzunk a gyermekeinkre Kiskőrösön! 

-Hirdetés-

Az esettel kapcsolatban, megkeresésünkre az alábbi választ kapta szerkesztőségünk a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságtól néhány nappal ezelőtt: 

A csoportokban megjelenő álhír nemcsak szerkesztőségünket, hanem a kiskőrösi embereket, családokat is foglalkoztatja, hiszen 2024. február 22-én Pethő Attila lakossági fórumán is szóba került az ügy. Az eseményen a Kiskőrösi Rendőrkapitányság képviseletében Horváth Attila r. alezredes is részt vett. 

A fórumon egy lakos jelezte, hogy egy kisebb csapat a Szent István utcában rendszeresen megfordul egy szürke Audival, akik alufóliás cuccot “osztogatnak”. Az alezredes ezt tudomásul vette és megerősítette a lakosságot abban, hogy figyelni fognak. Egy asszony erre reagálva elmondta, hogy nemrégiben a facebookon egy olyan bejegyzéssel találkozott, melyben arra figyelmeztetnek, hogy gyerekrablók járnak Kiskőrösön. A megjegyzésre az a válasz érkezett, hogy a rendőrségnek nincs tudomása ilyen esetről, de amennyiben ez valóban így van, akkor feljelentést kell tenni. 

Ezért mi is azt javasoljuk, hogy akit valóban sérelem – bűncselekmény, szabálysértés – ért, az hívja a 112-t vagy tegyen bejelentést személyesen bármelyik rendőrségen. 

 

Kiemelt kép: illusztráció/canva.com 

MEGOSZTÁS
Írta: vira