Az ország általános iskolái 2024. április 18-19-én, csütörtökön és pénteken 8:00 és 19:00 óra között várják azokat a szülőket, akik gyermeküket első osztályba szeretnék íratni. A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában Rohoskáné Sinkovicz Mariann (1.a), Benéné Mihalkó Valéria (1.b) és Királyné Schindler Mónika (1.c) lesznek a legkisebbek osztályfőnökei.  

(b-j): Rohoskáné Sinkovicz Mariann (1.a), Benéné Mihalkó Valéria (1.b) és Királyné Schindler Mónika (1.c)
-Hirdetés-

Királyné Schindler Mónika a KEVI 1.c-t, vagyis a TÉT-es osztályt fogja tanítani: 

„Fontos esemény a család életében az iskolakezdés, amely izgalommal tölt el bennünket, tanítókat is. Öröm látni, ahogy az első nap még megszeppent kisgyermekekből magabiztos, tudásra éhes iskolások lesznek, akikkel a napunk nagyobb részében együtt lehetünk, akiket oktathatunk, nevelhetünk, a szülőkkel szorosan együttműködve. Legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy a rám bízott gyermekek szeressenek iskolába járni, örömmel tanuljanak. Célom az óvodából az iskolába történő zökkenőmentes átlépés biztosítása. A szeretetteljes, derűs, nyugodt légkör megteremtése, ahol fontos a biztos alapok lerakása.

Elsődleges, hogy a rám bízott gyerekek felszabadultan kibontakoztathassák képességeiket. Hiszem, hogy minden gyerek tehetséges valamiben, és az én feladatom ezt felkutatni, kibontakoztatni. Pedagógiai munkám során szem előtt tartom a gyermekek életkori sajátosságait, valamint az egyéni bánásmód elvét.

A tanítás mellett nagy hangsúlyt fektetek a nevelésre is. Ezt csak a szülőkkel együttműködve lehet megtenni, munkánk csak együttesen lehet eredményes. Szeretnék kiegyensúlyozott, érdeklő, nyitott szívű és gondolkodású, jellemes gyermekeket nevelni, akik az élet minden területén megállják majd a helyüket.

A pedagóguspályát nem foglalkozásnak, hanem hivatásnak tartom, melyhez nagy alázat, empátia, tolerancia és mélységes, feltétel nélküli szeretet kell szülő és gyermek felé egyaránt. Egy bölcs gondolattal zárnám mondanivalómat: „Fagyos, rideg szélviharban egyetlen virág sem nyílik!” Szeretnék mindennapos pedagógiai munkám során meleg, szeretetteljes légkört teremteni, és sok virágot kinyitni.”

A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája „Iskolások leszünk” címmel családi délelőttöt rendez 2024. március 9-én szombaton 9 órától, ahová szeretettel várnak minden leendő első osztályost és szüleiket. 

Galéria képei: KEVI 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS