Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön a képviselő-testület önkormányzati elismeréseket adományoz. Az átadó ünnepségre a Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor. 

 

-Hirdetés-

Grausza Jánosné Kiskőrösön született 1961. december 19-én.

Általános és középiskolai tanulmányait Kiskőrösön végezte, majd a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán magyar-történelem szakos általános iskolai tanári diplomát szerzett 1985. június 22-én.

1984 szeptemberében kezdte meg tanári munkáját a kiskőrösi Vasvári Pál Általános Iskolában.

Nóra lánya születése után GYES-ről visszatérve 1988. februárjában kezdett tanítani a Petőfi Sándor Általános Iskolában, majd időközben megszületett Tamás fia is.

1990 és 2001 között a humán munkaközösség vezetője, 2002-től 2007-ig a közalkalmazotti tanács vezetője volt.

2005. június 22-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság és Társadalomtudományi Karán közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú szakképzettséget szerzett.

2007 szeptemberétől a KTKT Petőfi Sándor Általános Iskolája igazgatója, majd a fenntartó váltás után 2012. augusztus 21-től a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Petőfi Sándor Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője lett.

2012. augusztus 21-től a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Petőfi Sándor Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen pedagógus szakvizsga tanügyigazgatási szakértői területen szakirányú szakképzettséget szerzett 2012. június 28-án.

Munkáját következetesség, szakmaiság, támogatói magatartás, jó kommunikációs készség jellemezi. Vezetése alatt az iskola infrastruktúrája komoly fejlődésen ment keresztül, 2009-től új tornateremmel, tetőtér ráépítésnek köszönhetően 7 tanteremmel, tálalókonyhával és étkezővel bővült. Megtörtént a régi épületrészek felújítása, az épület teljes akadálymentesítése, minden tanterem digitális táblával való felszerelése.

Kapcsolódó cikk
A KEVI-ben mindent megtesznek annak érdekében, hogy diákjaik jól érezzék magukat
A KEVI-ben mindent megtesznek annak érdekében, hogy diákjaik jól érezzék magukat
Sokan voltak kíváncsiak március 9-én a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája családi délelőttjére, ahová a leendő elsősöket és szüleiket várták....

Bevezetésre került a TÉT tagozat és a kéttanítós modell. Irányítása alatt sok új program indult az iskolában. Ilyenek például a tanév kezdést megelőző elsősök családi napja, az adventi délutánok, a folyamatosan megújuló beiskolázási rendezvények.

Büszke gyermekeire és unokájára, akivel a nagy távolság miatt csak ritkábban találkozhat, de minden szabadidejében igyekszik férjével együtt meglátogatni őket.

A Képviselő-testület „Kiskőrös Város Ifjúságának Oktatásáért és Neveléséért” díjat adományozott Grausza Jánosné részére.

Kapcsolódó cikk
Átadták a városi kitüntető díjakat
Átadták a városi kitüntető díjakat
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön a képviselő-testület önkormányzati elismeréseket adományoz az arra méltóknak. Az...

Szöveg: Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal
Fotók: Juhász D. Géza  

MEGOSZTÁS
Írta: vira