Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön a képviselő-testület önkormányzati elismeréseket adományoz. Az átadó ünnepségre a Polgármesteri Hivatal Dísztermében került sor. 

 

-Hirdetés-

Mátyus Zoltán 1968. március 27-én született. Két felnőtt gyermek édesapja: András jogász, Eszter egyetemi hallgató.

1990-ben szerzett vízépítő mérnöki diplomát a bajai Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. 2002-ben a Dunaújvárosi Főiskolán mérnök szakközgazdász, 2009-ben vízellátás-szennyvízkezelés szakmérnök végzettséget szerzett a bajai Eötvös főiskolán.

1990-től laboráns volt a Dél Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalatnál, majd vízellátás és fürdő üzemvezető a kiskőrösi üzemmérnökségen. Ekkor került beépítésre a szabadtéri medencék új vízforgató berendezése az országban egyedülálló módon klórdioxidos fertőtlenítéssel.

1994-től Soltvadkert Önkormányzati Vízmű műszaki vezetője, neki köszönhető az új szennyvízcsatorna hálózat és tisztító telep kiépítése és üzemeltetése Soltvadkerten.

2010-től a Kőrösvíz Kft. üzemvezetője, majd 1 évig főmérnöke.

2013-től a Kiskunvíz Kft. ügyvezető igazgatója.

Mátyus Zoltán a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Hidrológiai Társaság tagja, vármegyei alelnöke.

Mátyus Zoltán a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Hidrológiai Társaság tagja, vármegyei alelnöke

A Kőrösvíz Kft. üzemvezetőjeként és főmérnökeként sokat tett városunk vízügyi fejlesztéseiért. Ő készítette elő, majd felügyelte a fürdő kútfúrását, üzembe helyezését valamint a napelemes rendszer kiépítését.

Részt vett a csapadékvíztározó, az Ipari Park és az Izsáki úti ipartelep, valamint több vízhálózat és szennyvízhálózat tervezésében.

Folyamatos kapcsolatot tart a Kőrösszolg Kft.-vel a közterületi építési munkák kapcsán.

Segítséget nyújtott több helyi vállalkozás „vizes” problémáinak kezelésében és megoldásában.

Szabadidejében 45 éve versenyszerűen asztaliteniszezik. Évek óta a daganatos gyermekek kiskőrösi olimpiáján, a Bajnokok versenyén szervezi és bonyolítja le az asztalitenisz versenyeket. Szakmai tanácsaira, javaslataira, precíz, elkötelezett munkájára mindig számíthat a város.

Polgármester úrtól vehette át a díjat március 15-én

A Képviselő-testület „Kiskőrös Város Településfejlesztésért” díjat adományozott  Mátyus Zoltán részére.

Kapcsolódó cikk
Átadták a városi kitüntető díjakat
Átadták a városi kitüntető díjakat
Kiskőrösön több évtizedes hagyományra nyúlik vissza, hogy március 15-én, nemzeti ünnepünkön a képviselő-testület önkormányzati elismeréseket adományoz az arra méltóknak. Az...

Szöveg: Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal
Fotók: Juhász D. Géza  

MEGOSZTÁS
Avatar photo
Írta: Vira