A Magyar népmesék sorozat valódi kulturális kincsünk, ezeken a meséken több generáció nőtt fel már, a sorozat zenéje, a főcím ágról ágra szálló madara mindannyiunk közös élménye és emléke.
A történetek valódi családi mesék, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy közelebb vigyék a gyerekekhez népmesei hagyományunkat.
Az idei bál témája a magyar népmesék világába kalauzolt. Láttuk ezt a táncokban, a megjelenésben, a meglepetésben.

Az elmúlt szombat estét Galántai Norbert nyitotta meg néhány technikai információval, majd köszöntötte a vendégeket, ezután megkülönböztetett szeretettel és tisztelettel üdvözölte Font Sándort, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelőjét, egyben országgyűlési képviselőt, Homoki Pál Bács-Kiskun EV. Egyházmegye esperesét, Opauszki Gábornét, az Egyházmegyei Számszék elnökét.
Rávai Mónika egyházmegyei pénztárost az óvoda gazdasági vezetőjét, a helyi általános iskola képviseletében Hollós Ágnes igazgatóhelyettes asszonyt.
Szentgyörgyiné Szlovák Máriát a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum főigazgatóját, Grausza Jánosnét a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola igazgatóját.
Homoki Rita igazgató asszonyt, valamint köszöntötte a Soltvadkerti Evangélikus Egyházközség, – mint az óvoda fenntartójának – vezetőségét, a presbitériumnak megjelent tagjait.
Az egyházi tisztségviselők mellett köszöntötte a város elöljáróit, Temerini Ferenc polgármestert, és a Soltvadkert Város Képviselő-testületének megjelent tagjait.

-Hirdetés-

A folytatásban megkérte a szülői munkaközösség részéről az SZMK vezetőjét Farkas Laki Bernadettet, hogy a fenntartó evangélikus egyháztól fogadja szeretettel a köszönet virágait. Ezzel kifejezve hálájukat a szervező munkájáért és fáradozásaiért.

Galántai Norbert, Homoki Rita igazgató asszony és Farkas Laki Bernadett SZMK vezető

A csokor átadása után Homoki Rita intézményvezető vette át a szót, aki beszédében elmondta, hogy az óvoda történetében ez már a sokadik bál, és hogy az esemény együtt él, együtt fejlődik az intézménnyel, a mögötte álló családokkal, a várossal, a fenntartó evangélikus gyülekezettel.
Mindig más a díszítés, más a szervező csapat, más a téma, mások a táncok. Mások értelem szerint a kicsik és a nagyok.
Van, ami nem változik. Nem változik a cél és nem változik a jó hangulat, az önfeledt és igényes szórakozás lehetősége. A cél, a gyermekek fejlődésének, sokoldalú tehetségük kibontakoztatásának, magának az evangélikus óvodának a támogatása.

„A népmesék világában mindig van egy mondat, ami újra meg újra felbukkan. Így hangzik: „Jó tett helyébe jót várj!” Szeretnénk mi is megköszönni mindazt a sok jót, amit kaptunk, ami kellett ahhoz, hogy mi ma este itt együtt lehessünk.

Hálásak vagyunk az adományokért, amit a soltvadkerti vállalkozóktól kaptunk, de ugyanilyen hálával tartozunk a családoktól kapott felajánlásokért, a nem számszerűsíthető munkaórákért, mellyel nagyon sokan szervezték az est sikerességét, a látható és a háttérben sokszor az éjszaka csendjében elkészített dekorációs kellékekért, tombolaszelvények hajtogatásáért, excel táblázatokba sorakoztatott italrendelés elkészítéséért.

A bál bevételét a gyermekek óvodai kutyaterápiás foglalkozásainak finanszírozására és az udvar szépítésére és füvesítésére szeretnénk fordítani.”

A dekoráció a szülői közösség és az óvónők keze munkáját dicséri

A köszöntő beszédek után következett a kicsik nyitótánca, egy népmesei hangulatot idéző fellépés.
Az óvodában az idei évtől a délelőttökbe beépítve néptáncoktatás is folyik, Nokta Gábor oktatásával.

Gábor érkezett a középsős és nagycsoportos gyermekekkel

A vendégeknek a tánchoz az energiát a keceli Fürtös Vendéglő ételei adták, majd utána desszertként a Szent Korona Cukrászda süteményeit ízlelhették meg.

A tánchoz az alapot a kiskőrösi Szivárvány Szlovák Táncegyüttes adta meg, míg a zenei felelős a Horizont Happy Band és Kis Gyöngyi volt.

Horizont Happy Band és Kis Gyöngyi

Sok készülődés és áttáncolt esték előzték meg az éjfélkor kezdődő szülők-nevelő táncát, amit Tóth-Holczimmer Erika tanított be.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek, aki részt vett a felkészülésben és a szervezésben, továbbá köszönik mindazoknak, akik a bálban ott voltak, és együtt mulattak velük.
Remélik, hogy mindannyian élvezték az estét, és hogy emlékezetes pillanatokat szereztek egymásnak.

„Itt a vége, fuss el véle!”

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (111 db kép)
MEGOSZTÁS