Az elmúlt héten került megrendezésre a Kiskőrösi Óvodák hagyományos Egészséges, mint a makk! egészséghete.

Az Egészségünk és környezetünk munkaközösség szervezésében megvalósuló projekt az egészséges életmód minden területét felölelte. A hétfői napon minden óvodában az Anyanyelvi munkaközösség tagjai mesejátékával, Makk Marci és Makk Marcsi történetével ismerkedhettek meg a gyerekek.

-Hirdetés-

A keddi nap Makk Marcsi konyhája néven az egészséges táplálkozás széles lehetőségeit tárta a gyermekek elé, mint pl. zöldség- és gyümölcssaláták, turmix italok készítése, melyek a szülők jóvoltából valósulhattak meg. A nap kiemelkedő programja az E-Trend Kft. szponzorálásával pedig Hidasi Noémi élelmezésvezető és Leskó János konyhatechnológus képviseletével ételkóstoló volt a 4 óvodának, a Kőrisfa óvoda és a Batthyány óvodában. A gyerekek megkóstolhatták a padlizsánkrémes kovászos bagettet, melyek madársalátával, valamint rukkolával voltak díszítve. A kóstoló végén a vaníliás túrókrém is nagy sikert aratott. Köszönjük ezt az élményt az E-trend Kft.-nek.

Kapcsolódó cikk
Ízbomba robbant a Kiskőrösi Óvodákban, azaz az Eatrend Kft. Makk Marcsi konyhájában
Ízbomba robbant a Kiskőrösi Óvodákban, azaz az Eatrend Kft. Makk Marcsi konyhájában
A Kiskőrösi Óvodák pedagógiai programjában kiemelt jelentőséggel bír az egészséges életmód kialakítására nevelés. Hagyományainknak megfelelően minden évben megvalósítjuk az „Egészséges,...

A szerdai napon Makk Marci ügyeskedik címmel kézműves tevékenységekben vehették részt a gyerekek.

Csütörtökön Makk Marci tornázik elnevezéssel sporttevékenységeket végeztek az óvodákban.

A pénteki napon a kis és középső csoportoknak a saját óvodán belül vegyes témákkal zárult a hét. Nagycsoportosoknak egy különleges zárónap valósult meg az Energiakaland 7próbán, melynek a Batthyány úti óvoda adott helyszínt. A 7próba apropóját az E.ON Magyarország Energiakaland Energiakuckó nevű óvodai programja adta, melyben tavaly óta vesz részt néhány csoport. Az EnergiaKuckó projekt célja, az 5-7 éves korosztály megismertetése az energia fogalmával, valamint az energia hasznosításának szükségességével, az energiatakarékosság lehetőségeivel és módszereivel. A játékos tájékoztatáson és a gyakorlati tapasztalatok átadásán keresztül cél a gyermekek környezet- és energiatudatosságának fejlesztése. A mindennapi életben bevezetett magatartásformák megszilárdítják a környezetért felelős értékrendet, amely később kihat felnőtt életükre is, megszabja életmódjukat, és ezek az életviteli szokások a fenntarthatóságot szolgálják. A 7próba vetélkedőn való részvételben mindenki győzedelmeskedett, a próbát mindenki kiállta. A csatakiáltások után, vegyes feladatok vártak a gyerekekre, pl. „A víz útja a háztartásokig”, „Az energiával való takarékoskodás-pazarlás”, vagy a „Mi, miből nyeri energiáját” stb. feladatlapok kitöltése, valamint mozgásképpen a „Mentsük meg a vizet!” játék, és szélforgó készítése képezték a próbatételek alapját.

A program fővédnöke Filus Tibor a Kulturális és Sport bizottság képviselője és az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnöke volt. Ezúton is köszönjük részvételét!

A program végén a gyerekek díjazásban részesültek: az Ügyes kezek munkaközösség által készített érem mellett, egy – egy Energiakaland emblémával ellátott radíros ceruzát és vándordíjként 3 db vízzel, illetve napelemmel működő összeépíthető autókat kaphattak a csapatok, melyet az E.ON Magyarország biztosított az óvodáknak. Ezúton is köszönjük nagy értékű ajándékukat!

A cikket írta, képek: Weinhardt Krisztina, Egészségünk és környezetünk munkaközösség vezetője

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (63 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira