Vasárnap is színes programokkal folytatódott a Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivál Kiskőrösön. Vasárnap délelőtt a rétessütésé volt a főszerep. 18 csapat sütött különlegesebbnél különlegesebb ízű réteseket: a rozmaringostól a levenduláson át, sós és édes rétesekig sok-sok félét készítettek a csapatok.

-Hirdetés-

Nemcsak helyiek, hanem messzebbről – Csabaszabadiból, Mezőberényből, de még Dabasról – is érkeztek Kiskőrösre csapatok, hogy megmutassák rétessütési tudományukat. A kiskőrösi Wattay két csapattal is képviseltette magát, de sütöttek még a hagyományőrző egyesületek, vagy éppen az önkormányzat tagjai is. A sütéshez a jó hangulatról néptáncosok, citerások és dalkörök gondoskodtak. 13 óra után volt az eredményhirdetése a rétessütésnek, ahol minden csapatot egy oklevéllel és egy kiskőrösi ajándékcsomaggal díjaztak.

Rétessütés eredményhirdetés

14 órakor a Kiskőrösi Szivárvány Szlovák Néptáncegyüttes lépett fel két műsorszámmal is.

Kiskőrösi Szivárvány Szlovák Néptáncegyüttes

15 órakor a Kiskőrösi Városi Borverseny eredményhirdetésére került sor, ahol kihirdették, hogy mely borok milyen minősítésben részesültek. A versenyre egyébként több mint 80  minta érkezett.

A legeredményesebben szereplő termelői fehérbor – Kiskőrös város polgármesterének különdíját – kapta: Nikléczi Gábor 2023-as évjáratú Cserszegi Fűszeres bora.

A legeredményesebb borászat díját – Kiskőrösi Hegyközség elnökének különdíját – kapta a Szentpéteri Borpince Kft.

A borversenyen a Hegyközség Ellenőrző Bizottsága elnökének különdíját kapta meg a Szentpéteri Borpince 2021-es Methode Traditionelle pezsgője.

A legeredményesebb borász tanuló Kiskőrös Város Hegybírójának különdíját kapta: Megyes Zsolt 2023-as évjáratú Pinot Noir bora és Farkas Dániel 2023-as évjáratú Caberne Frank bora érdemelte ki. Ők azonos pontszámmal végeztek.

Kiskőrös Város Gondűző Borlovagrendjének különdíját kapta: Krizsán Anita 2023-as évjáratú Kövidinka bora.

Megyes Zsolt és Krizsán Anita is kapott különdíjat a borverseny bíráitól

Fehérbor kategóriában Kiskőrös Város Bora 2024 címet egy 2023-as évjáratú Királyleányka érdemelte ki, a Vass Borászat kiváló nedűje.

Rose kategóriában Kiskőrös Város Bora 2024 címet egy 2023-as Cabernet Sauvignon bor érdemelte ki szintén a Vass Borászat jóvoltából.

Vörösbor kategóriában Kiskőrös Város bora címet 2024 egy 2019-es évjáratú Cabernet Franc érdemelte ki a Szentpéteri Borpince Kft. készítésében.

16 órakor a kiskőrösi mazsorett csoportok léptek a színpadra: a Nárcisz, a Gyöngyszem, az Orchidea, a Sarkifény és a felnőtt mazsorett csoport Gmoser György és Gubacsi Zsófia vezetésével. Az óvodásoknak például ez volt ez első nagyobb fellépése.

Látványos koreográfiákkal készültek a mazsorett csoportok

A mazsorett műsorok után a vasárnap egyik sztárfellépője Singh Viki lépett fel, aki saját dalok mellett feldolgozásokat is énekelt.

Singh Viki énekesnő a közönség soraiban adta elő koncertjét

Este 19:30-kor vette kezdetét a Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivál utolsó programja az Ébredés koncert. Zongorán játszott Rakonczai Viktor, az énekes pedig Kökény Attila volt. 

ÉBREDÉS koncert

Mindezt egy nagyzenekari kíséretben tették az ismert zenészek. A koncerten elhangzott az Ébredés című közös számuk is. A saját dalok mellett feldolgozások is felcsendültek többek között Demjén Ferenctől. Koncertjükre szinte megtelt a Petőfi tér.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (307 db kép)
MEGOSZTÁS