Avatar photo
Írta: Tóth Reni

Folyamatosan zajlanak a 2024-es UEFA EURO Labdarúgó Bajnokság mérkőzései, amelyeket a focikedvelő nézők megtekinthetnek a Kiskőrösi Szurkolói Zónában.

A június 19-ei magyar-német, és az este 21 órás Skócia-Svájc mérkőzések után a csütörtöktől folytatódtak a játszmák. Elsőként 15 órakor léptek pályára a szomszédos országaink csapatai, Szlovénia mérkőzött meg Szerbiával. Az eredmény döntetlen lett, mindkét csapat 1-1 gólt szerzett, a szlovéneknél Z. Karnicnik a hatvankilencedik percben, majd a szerbek közül ezt L. Jovic egyenlítette ki a hosszabbítás ötödik percében a mérkőzés legvégén.

Kapcsolódó cikk
Foci-Eb összefoglaló: ez történt kedden és szerdán a magyar meccsen kívül
Foci-Eb összefoglaló: ez történt kedden és szerdán a magyar meccsen kívül
Június 18-án kedden kettő mérkőzést tekinthettek meg a szurkolók a Kiskőrösi Szurkolói Zónában, ezek a következők voltak: Törökország-Grúzia, illetve Portugália-Csehország,...
-Hirdetés-

A csütörtöki nap következő labdarúgó mérkőzésére 18 órakor került sor, ahol Dánia csapata mérkőzött meg Angliával. Az eredmény az előző meccshez hasonlóan döntetlennel zárult, 1-1 eredménnyel. A dánoktól M. Hjulmand rúgott gólt a harmincnegyedik percben, az angoloknál pedig kicsivel hamarabb, a tizennyolcadik percben rúgta be H. Kane a gólt.

Még egy ballagási ebédet is tartottak a mérkőzések mellett a RePában

Az este 21 órás Spanyolország-Olaszország labdarúgó játékot is megtekintették a nézők a RePában. A játékot a spanyolok csapata nyerte, akik 1-0-ra verték meg az olaszokat. Ezt a gólt R. Calafiori szerezte nekik öngóllal, az ötvenötödik percben az olasz csapatból.

Pénteken a megszokott módon három mérkőzést vetíttetek a RePában 15, 18 és 21 órakor. Elsőnek Szlovákia mérte össze tudását Ukrajnával, ahol az utóbbi csapat 2-1-es eredménnyel győzte le a szlovéneket. Bár I. Schranz a mérkőzés elején, a tizenhetedik percben gólt szerzett a szlovéneknél, a második félidőben rúgott két gól (M. Shaparenko- 54′; R. Yaremchuk 80′) döntötte el a játék sorsát.

Lengyelország és Ausztria lépett pályára következőnek 18 órakor. Az eredmény az osztrákok javára szolgált, ugyanis 3-1-re nyertek a lengyel csapattal szemben. Bár a vesztes csapat a harmincadik percben szerzett egy gólt (K. Piatek), a többi hármat sorra rúgták az osztrákok (G. Trauner 9′; C. Baumgartner 66′; M Arnautovic 78′).

21 órakor Hollandia játszott Franciaországgal, azonban a mérkőzés eredménytelenül zárult, senki nem szerzett egy gólt sem.

A Gazda Grill és a Ba Italház várta a nézőket

Szombaton az utolsó 15 órás meccset Grúzia játszotta Csehországgal szemben. A végeredmény döntetlen lett, 1-1 gólt szereztek a csapatok. Grúzia az első félidő hosszabbításának negyedik percében (G. Mikautadze), Csehország csapata pedig az ötvenkilencedik percben (P. Schick).

18 órakor Törökország és Portugália játszott egymással. A portugálok 3-0 eredménnyel verték meg ellenfelüket. B. Silva (21′) és B. Fernandes (56′) rúgott gólokat, valamint a törököktől S. Akaydin (28′) szerzett újabb gólt a portugálok számára egy öngóllal.

A szombati nap harmadik, egyben utolsó meccse Belgium és Románia közötti zajlott, amelynek végeredményeként a belgák csapata 2-0-ra nyerte meg a játszmát. Már a második percben megszerezték első góljukat Y. Tielemans által, majd a nyolcvanadik percben K. De Bruyne rúgta be a másodikat.

A mérkőzéseket minden alkalommal megtekinthették az óriás LED kivetítőn a nézők a Kiskőrösi Szurkolói Zónában. A hely adottságainak köszönhetően még egy ballagási családi ebéddel is összekötötték a labdarúgó mérkőzések megtekintését. A stadion hangulathoz inni és ennivalókkal, valamint rágcsákkal várták az érdeklődőket a Ba Italház és a Gazda Grill árusai.

Vasárnap este 21 órakor lép a magyar válogatott újra pályára, ezúttal Skócia ellen, amelyre szeretettel várják a focirajongókat a Kiskőrösi Szurkolói Zónába. Sok sikert kívánunk nekik!
Kapcsolódó cikk
A második magyar mérkőzés is csalódottsággal végződött
A második magyar mérkőzés is csalódottsággal végződött
Június 19-én lépett másodszor pályára hazánk labdarúgó válogatottja az UEFA EUROPA Labdarúgó Bajnokságon, ez alkalommal a stuttgarti stadionban. Sajnos ez...

 

Támogatók: 

             

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS