A kiskőrösi férfi kézisek 16 góllal győztek a soltvadkertiek ellen

A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokság új szezonja október első hétvégéjén kezdődött el. A küzdelemsorozatban 6 együttes szerepel, akik mindegyike a teljes szezonban 15 mérkőzést fog játszani. A bajnokságban részt vesz a Kiskőrösi KSE, a Soltvadkerti TE-BS Plastic, a Kecskeméti Egyetem Sportegyesület, a kalocsai Gézengúz UKC, a tiszakécskei Balogh Tészta TVSE és a Kiskunhalasi UKSC együttese.

-Hirdetés-

A bajnokság első fordulójában szomszédvári rangadóra került sor, amikor október 5-én a Kiskőrösi KSE együttese hazai környezetben fogadta a Soltvadkerti TE-BS Plastic gárdáját. A találkozót a végig lendületesen, jól játszó kiskőrösiek nyerték meg nagy gólkülönbséggel.

Kiskőrösi KSE-Soltvadkerti TE-BS Plastic 30-14 (16-6)

A Kiskőrösi KSE csapata

Kiskőrösi KSE: Petróczi-Kis – Városi 3, Barna 7, Pálinkás 4, Laki 3, Ruskó 4, Németh A. 2.
Csere: Judák (k), Dózsa 1, Döme 2, Geiger, Gucsi, Horváth N. 1, Hunyadi, Kincses 1, Szabó T. 2.
Edző: Horváth András

A Soltvadkerti TE-BS Plastic csapata

Soltvadkerti TE-BS Plastic: Angebrandt – Marosi, Thiesz 1, Opauszki P. 2, Piller 3, Opauszki T. 2, Borboly.
Csere: Hegyi (k), Bartha 1, Engler, Hachbold 1, Hirsch 2, Kriszt Á., Kriszt V. 2, Májer, Szentgyörgyi.
Edző: Szabó Máté

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, amely alkalmával a kiskőrösi kézilabda mellett dolgozó Vén Lajosról emlékeztek meg, aki 82 éves korában hunyt el a szeptember végén. A kiskőrösi együttes gyorsan pontosan kézilabdázott már a mérkőzés elején és rendre góllal fejezték be a támadásaikat. A hazai kapuban Petróczi-Kis András több ziccert is hárított, így a 8. percben már 5-0 volt az állás. A hazaiak az első félidőben folyamatosan tudták növelni az előnyüket és már ebben a játékrészben eldöntötték a találkozó sorsát. A szünet után sem állt le a hazai gárda és végig nagy iramot diktálva, a játék minden elemében felülmúlva ellenfelüket nyertek a kiskőrösiek 16 góllal.

Petróczi-Kis András – Kiskőrösi KSE játékosa:

-Szeretném azzal kezdeni, hogy a napokban elveszítettük a csapatot és a kiskőrösi kézilabdát hosszú évek óta segítő Vén Lajost, aki elhunytával ezt a győzelmet a klub minden tagja nevében neki szeretnénk felajánlani.
A csapatban nagyon sok edzésmunka van, és felkészülten vártuk az idei első bajnoki mérkőzésünket. Nagyon jól kezdtük a találkozót és az 5-0-ás vezetésünk kiváló alapot adott a további folytatásra. A védekezésünk a mérkőzés egészében kiválóan működött, így a kapuban is jó teljesítményre voltunk képesek Judák Gergővel. Fontos megemlítenem, hogy ma a végjátékban is pontos volt a csapat és a helyzeteinket jó arányban váltottuk gólokra. A bajnokságban szeretnénk úgy szerepelni, hogy versenyben legyünk a bajnoki címért.

Opauszki Péter – Soltvadkerti TE-BS Plastic játékosa:

-Miután megszűnt a fiatalok alkotta másik soltvadkerti csapat, így a nyáron azon dolgoztunk, hogy legyen a városnak egy ütőképes együttese a vármegyei bajnokságban. A keretünk jelentősen átalakult, hiszen 9 új kézilabdázó érkezett hozzánk és Szabó Máté személyében a csapat korábbi játékosa vette át az edzői teendők ellátását. Úgy gondolom, hogy a képességek tekintetében jó a csapat, de még idő kell egymást megszokni. A csapat tagjai jó létszámban vettek részt az edzéseken, mindenki lelkes, motivált, de még sok közös munka kell a jó eredmények eléréséhez. Sajnos a mai találkozón nagyon meglátszott, hogy nem vagyunk összeszokva és meg kell még ismernünk egymás mozgását. A találkozó elején naggyá tettük a hazaiak kapusát, aki több ziccert is hárított és a későbbiekben is voltak bravúrjai, ami jelentősen hozzájárult a végeredmény kialakulásához. Ma vesztettünk, de nem vagyunk türelmetlenek, sok a fiatal a csapatunkban, végezzük tovább a közös munkát és nagyon remélem, hogy ennek meg lesz az eredménye.

Kapcsolódó cikk
Gyászol a kiskőrösi sportélet: elhunyt Vén Lajos (1942-2024)
Gyászol a kiskőrösi sportélet: elhunyt Vén Lajos (1942-2024)
A kiskőrösi Vén Lajos élete mindig a sport körül forgott, akit most az égiek magukhoz szólítottak szeptemberben, 82. életévében. Szerette...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS