A szabad tűzön készült ételeknek utánozhatatlan ízük van, a füst különleges aromát kölcsönöz nekik, főzz bográcsban minél többet!
Mondhatnánk, és Izsákon, a Kajla Off-Road Tanyán október 19-én megtartott főzőversenyen pár csapat így is tett, ennek megfelelően készítették el a különleges ételeket.

-Hirdetés-

Az egyik legnépszerűbb közösségi szabadtéri program a bográcsozás, amikor az egyébként tűzhelyen készült ételeket szabad tűzön, vagy gáz alágyújtóssal bográcsban főzik meg.
Ezek az általában magyaros, fűszeres ételek egészen más ízt kapnak a fémedényben, sokkal zamatosabbak lesznek.
Fertig József (Kajla) gondolt egyet és a sikeres tavaszi töltöttkáposzta-főző verseny után egy újabb, immáron bográcsba elkészített étkeknek rendezett egy versenynapot.

Kapcsolódó cikk
Töltöttkáposzta-főző versenyt rendeztek Izsákon
Töltöttkáposzta-főző versenyt rendeztek Izsákon
Ízletesebbnél ízletesebb töltött káposzta költemények rotyogtak szombaton különböző főző edényekben egyéni receptek alapján. Így aztán akadt a különlegességekből is bőven!...
Szűcs Zoltán zsűri elnök és Fertig József (Kajla)

Nevezni bármilyen bográcsban elkészíthető étellel lehetett ingyenesen és a látogatóknak is ingyenes volt a rendezvény. Érdemes volt kinézni, hiszen a finom ételek mellett kézműves vásár és gyerek programok is várták a vendégeket.

A BS TMK vidám csapata sóletet készített

„Reggel fél nyolc körül érkeztem a Kajla Off-Road Tanyára. Rövid átbeszélés után a házigazdával nekiláttam a feladataimnak.
A főzőstandok nagy része készen állt a munkára, de persze néhányan még hiányoztak. Fél kilenc körül megnyitottuk a rendezvényt, és mindenki elkezdte a főzést. 
Jó volt látni, hogy senki nem veszi félvállról a megmérettetést. Nagyon szépen díszített főzőhelyeket láthattunk, ami ugye plusz munkát jelentett a csapatoknak. Ezekre is figyeltünk, mert ezek a dolgok emelik a rendezvény színvonalát, és a csapatok megjelenését.

Egész délelőtt járkáltunk a párbajozók között, kérdezgettük őket, honnan jöttek, mit készítenek, hogy találtak a rendezvényre? Volt néhány meglepő válasz is, mint például hogy Ráckevéről jöttek családi kikapcsolódásként, és mert „Apa” szeret főzni.
Olyan is akadt, aki szülinapot tartott a rendezvényen, mert ez jó buli!
Egyébként a legtöbb versenyző a családjának, barátoknak, ismerősöknek főzött, de szívesen kínálták a látogatókat is.

Szerintem nagyon családias hangulatú rendezvény volt, és biztos, hogy senki nem csalódott semmiben. Délután fél egy, fél kettő között megkaptuk az ételeket, amit kóstolni kellett. Müller Tamás és Benkovszki Zoltán zsűri tag társaimmal együtt sem volt egyszerű a feladat. Volt olyan étel, amit újra kellett kóstolni, és csak egy hajszálnyi különbség döntött.
Azt gondoltam ez nagyon egyszerű lesz, de feladta a leckét mindannyiunknak.
Régi jó ételek, bevált receptek, a család kedvence, de meglepően új dolgok is voltak.
Találkoztunk néhány szarvashibával is, mint például túl nagyra vágott zúzával, vagy rosszul leszűrt körettel, ami miatt vizes lett a pörkölt.
Ennek ellenére, igazi gasztro kiránduláson vehettünk részt, és nagyon finom ételeket kóstolhattunk. Ez egy nagyon kellemes családi, baráti hangulatú rendezvény volt, ahol szerintem mindenki nyertes!”
– foglalta össze a napot hírportálunknak Szűcs Zoltán zsűri elnök.

A díjak átadása után tombola húzással zárták a napot.

Senki sem tért haza üres kézzel, de volt, ami kiemelt helyezést ért el.
Ilyen volt:
– Rapali József marhapörköltje;
– Pajsán család bablevese;
– Gyosi Séf és a fatálas csapat kakaspörköltje;
– Madar Ászok csapat zúzapörköltje;
– Lucio és Barátai halászléje.

A szervezők ez úton is szeretnék megköszönni a magas létszámú részvételt, a sok segítséget, felajánlást és támogatást!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (101 db kép)
MEGOSZTÁS