Írta: vira

Május 18. hétfővel egyre több korlátozást feloldottak országszerte, hiszen a kilátások egyre biztatóbbak, azonban továbbra is nagyon fontos, hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra.

Jó látni, hogy Kiskőrösön is kezdenek élettel megtelni az utcák, játszóterek. Újra megnyitották kapuikat az éttermek, szálláshelyek, illetve a különböző szolgáltatók is. A kellemes tavaszias időnek és az enyhített korlátozásoknak köszönhetően egyre többen merészkednek ki otthonaikból. Ennek ellenére továbbra is arra kérik az embereket, hogy szükség esetén viseljék a maszkot, illetve tartsák be a javasolt 1,5 méteres védőtávolságot.  

-Hirdetés-

Az üzletekben történő vásárlás, illetve a tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a maszk viselése továbbra is kötelező.

A védőtávolság megtartása mellett a közterületek, a parkok és a szabadtéri játszóterek látogathatóak.

A 65 éven felüliek továbbra is 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerüzleteket, a drogériákat és a gyógyszertárakat, míg a 65 éven aluliak az ezen kívüli időszakokban.

A piacok nyitvatartásának rendjéről továbbra is az önkormányzatok rendelkezhetnek.

A strandok, szabadtéri fürdők is nyitva tarthatnak, ezért a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben zajló felújításokról és annak nyitvatartásáról is beszámolunk hamarosan.

Ma már a különböző szolgáltatások is bárki által szabadon igénybe vehetők, a szolgáltatást nyújtó üzletek protokolljának betartása mellett.

A rendőrség továbbra is jogosult fellépni, ha valaki nem tartja be az általános szabályokat, például nem tart kellő védőtávolságot, ugyanakkor nem a szabálysértés szankcionálása a cél, hanem az önkéntes jogkövetés.

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS