Hosszú egyeztetési folyamatokon van túl Bán Róbert, Tázlár polgármestere. Tavaly elkészült a Tázlárt Soltvadkerttel összekötő út egy részének felújítása, amit idén folytattak, de itt nem állnak meg: a tervek szerint elindulnak Kiskunmajsa irányába is.

Hosszú egyeztetési folyamaton vagyunk túl az országgyűlési képviselőkkel, hogy a mi gyenge állapotú 5405-ös számú utunkat felújítsák”, mondta el hírportálunknak Bán Róbert.

-Hirdetés-

A polgármester elmondta, hogy első lépésként elkészült az út Soltvadkert határáig tartó szakasza, amit Font Sándor országgyűlési képviselőnek köszönhető. A település első embere tájékoztatott arról, hogy akkor már ígéretet kaptak Bányai Gábor képviselőtől, hogy az út felújítása folytatódni fog Tázlárig is.

Egyelőre a település központjáig fog megújulni az út. A kötőréteg felvitele még a tavalyi évben megtörtént. Az utolsó szakaszokon, a faluhoz közeli részen most kezdték el ezt a munkafolyamatot, illetve a padka kialakítását. Ezt követően fogják a kopóréteget felhordani, ami egyenletesebb, biztonságosabb és jobb közlekedést fog biztosítani az erre járóknak.

Több helyszínen, így a település Soltvadkert felőli bejáratánál is lámpák irányítják a forgalmat, amely elkerülhetetlen a biztonságos közlekedés szempontjából. Bán Róbert elmondta, hogy abban reménykednek, hogy az időjárás már nem fogja befolyásolni a munkálatokat, így nyárig átadható állapotba fog kerülni az egész szakasz.

Tázlár-Felsőtelepen egy új autóbuszöböl került kialakításra, mivel a réginél már nem volt akkora hely, hogy biztonsággal el lehessen helyezni az új szabályokat betartva. A tervező egy olyan öböl kialakítást valósított meg, -hogy az átmenő forgalmat ne akadályozza- amely a jövőben nem fogja leszűkíteni az utat, a le és felszállás idejére sem – tájékoztatott Bán Róbert polgármester.

Kiemelt kép: Mártáné Czékus Györgyi fotója

MEGOSZTÁS