A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szomszédvári rangadót játszottak a 10. fordulóban. Az október 27-én megrendezett mérkőzésen a Kiskőrösi LC gárdája hazai környezetben fogadta a Soltvadkerti TE Soltút csapatát, mely után a vendégek örülhettek a győzelemnek.

Kiskőrösi LC – Soltvadkerti TE Soltút 0-1 (0-1)

A Kiskőrösi LC csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Szedmák, Barkóczi, Patai (Torgyik), Mijailovic, Pekker (Albert), Lajkó (Szabó D.), Petrovics, Salami, Vén (Gyenizse), Csáki.

A Soltvadkerti TE Soltút csapata

Soltvadkerti TE Soltút: Eifert – Veszeli, Gráczer, Huszka (Brindza), Farkas, Nagy A. (Plichta), Áman, Májer (Viola), Huszty, Rácz (Léwang), Bányai.

A találkozót a soltvadkertiek kezdték nagy lendülettel, letámadtak és a védekezésben hibázó kiskőrösiek kapuja előtt több helyzetet is kialakítottak. Az 5. percben a hazai kapus Tóth Zoltán előbb Rácz István, majd a kipattanó labdát ellövő Farkas Béla próbálkozását hárította nagy bravúrral. A 6. percben egy soltvadkerti szögletet követően közelről nem sokkal a kapu mellé fejelte a labdát Gráczer Máté. A 8. percben volt az kiskőrösiek első kapura lövése, amikor Szedmák Roland szabadrúgását hárította magabiztosan Eifert János. A 19. percben a soltvadkerti Bányai Máté szabadrúgását követően Gráczer Máté közeli lövését hárította bravúrosan Tóth Zoltán. A 34. percben nagyon közel állt a gólhoz a kiskőrösi csapat, amikor egy rövid felszabadítás után Szedmák Rolandhoz került a labda, de tiszta helyzetből a kapu mellé lőtte a játékszert. A kimaradt hazai próbálkozás után vezetett támadást a soltvadkerti csapat a 35. percben, amikor Huszka Bendegúz futott el a bal oldalon és a beadását követően a büntetőpont környékéről Rácz István szerezte meg a vezetést és a mérkőzést eldöntő találatot a soltvadkertiek számára (0-1).

A szünet után nagy fölényben játszott a kiskőrösi csapat és volt olyan időszak, amikor a felezővonalon túl sem tudott jönni hosszú percekig a soltvadkerti együttes. A 60. percben a kiskőrösi Szedmák Roland vezethette kapura a labdát, de az emelését követően hatalmas bravúrral fogta meg a ziccert a földön fekve, kézzel visszanyúlva Eifert János. A 67. percben is közel álltak a gólhoz a kiskőrösiek, de Petrovics Kevin beadása után Szedmák Rolnad kapuba tartó lövését Gráczer Máté fejelte ki. Beszorította a kapuja elé a soltvadkertieket a kiskőrösi csapat és a 79. percben Mijailovic Zalán gólbatartó lövését mentette önfeláldozóan Huszty Dániel, ami után a vendég játékos ápolásra is szorult. A hajrában helyenként kettészakadt a pálya, mindkét oldalon voltak veszélyes akciók, de már az eredmény nem változott. Az első félidőben a soltvadkertiek a helyzetek alapján akár több góllal is vezethettek volna, a második játékrészben pedig ugyanez mondható el a kiskőrösiekről. Két ellentétes félidő után a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna, de a helyzeteiből ezen a napon csak a soltvadkertiek tudtak gólt szerezni, így nagyon értékes győzelmet arattak a szomszédvári rangadón.

Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-A mai napon az első félidőben nem úgy álltunk bele a mérkőzésbe, ahogy egy ilyen rangadóhoz kell. Ez a hozzáállás rá is nyomta a bélyegét a játékunkra, vezetést szerzett a soltvadkerti csapat és több nagy gólhelyzetük is volt. A szünetben két cserét is végrehajtottunk, szerkezetet váltottunk és támadóbban léptünk fel, aminek köszönhetően ebben a játékrészben szinte végig mi tudtunk fölényben játszani. Megvoltak a lehetőségeink az egyenlítésre, de sajnos több ziccerünket sem tudtuk gólra váltani. Küzdöttünk, hajtottunk az utolsó percekig a második félidőben, de azt látni kell, hogy nem lehet 45 percnyi előnyt adnunk az ellenfelünknek.

Huszty Dániel – Soltvadkerti TE Soltút játékosedzője:

-A heti felkészülésünk megfelelő volt és jó szellemben léptek pályára a játékosok. Arra készültünk, hogy nagyon küzdelmes mérkőzést játszunk majd és az a csapat nyerhet, amelyik jobban akarja a győzelmet. Az első félidő a miénk volt, sok gólhelyzet kialakításával, de a második játékrészben a kiskőrösiek játszottak jobban. Nagyot küzdöttünk, le a kalappal a fiúk előtt, mert minden labdáért megharcoltak. A mai mérkőzés is megmutatta, hogy a nagy küzdeni akarás együtt jár a szerencsével, mert néhány helyzetnél most arra is szükségünk volt.

MEGOSZTÁS