A Soltvadkert Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület horgásztáborozási lehetőséget szervezett 7 éves kortól 14 korig a Vadkerti-tón. A Nyári Ifjúsági Horgásztábor első turnusát július 8-12-ig hirdették meg, melyen 23 gyermek vett részt.
A táborról Ungvári Ferenc az egyesület alelnöke elmondta, hogy három évvel ezelőtt az új vezetőség megválasztásakor az egyik kiemelt feladatként határozták meg a fiatalok bevonását a horgászat életébe. A nyári táborok feltételeinek megteremtésében nagyon sokat kellett dolgozniuk, mivel az első két évben a vízparton elhelyezett sátrak alatt zajlottak a különböző foglalkozások.

-Hirdetés-

Idén harmadik alkalommal hirdették meg a nyári ifjúsági horgásztábort, melyre igen nagy érdeklődés mutatkozott. Időközben elkészült a versenypálya mellett az egyesület kiülője, ami már kulturáltabb feltételeket biztosít a program lebonyolításához.

Az első turnus 23 fővel került megrendezésre és a másodikban is már csak néhány szabad hely van, ami július 15-19-ig kerül megrendezésre.

A program során a gyermekek elméleti oktatásban részesülnek, ami által megismerik a Vadkerti-tavat, a víz élővilágát, a horgászat, a környezetvédelem és a balesetvédelem szabályait. A horgászati ismereteket is elsajátíthatják a fiatalok, mint a kötések, csalik, etetőanyagok alkalmazását. A tó versenypálya szakaszán a gyermekek minden nap horgásztak is, mely során segítséget nyújtottak a vezetőségi tagok, szülők, Balogh Kálmán táborvezető, aki a Csali Hungária Kft. pirtói telephelyének vezetője, versenyhorgász és Borsos József ifjúsági felelős.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS