A két turnus indítása is kevésnek bizonyult a kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda 9-10 éves gyermekek számára szervezett Egészségtáborának. Jaszanovics Dóra, az iroda munkatársa elmondta, hogy a nagy sikerű táborban szükséges a létszámkorlát, hogy a szakemberek irányítása mellett mindenki megfelelő figyelmet kapjon, így a két hétben 40 gyermeknek tudtak helyet biztosítani. A városban negyedik éve adatik meg ez a nagyszerű nyári program azoknak a szülőknek, akiknek fontos gyermekük nevelésében az egészséges életmód.

-Hirdetés-

Bús Esztertől – mozgásfejlesztő pedagógus és jógaoktató -, a tábor szakmai koordinátorától megtudtuk, hogy minden nap olyan programokkal készültek, ami ennek a korosztálynak érdekes lehet, és a visszajelzések alapján jól sikerült két héten vannak túl. A mozgásos feladatokban a jóga került előtérbe.

Mezőfi-Horváth Antónia

Mezőfi-Horváth Antónia klinikai szakpszichológussal a gyerekek csoportos foglalkozáson vettek részt, önismereti játékok és kreatív foglalkozás várta őket, melyek a dühkezelés és a boldogság témaköreire épültek. A táborban nagy figyelmet kapott az egészséges táplálkozás.

A mentőállomáson is sokat tanultak a gyerekek

Egy nap ellátogattak a Kiskőrösi Mentőállomásra, ahol megtekinthették a különböző életmentő eszközöket és rövid elsősegélynyújtó tanfolyamon vehettek részt. Egy interaktív mesedélután alkalmával pedig Kothencz Henrietta segítségével ismerkedtek a környezetvédelemmel.

A városban jól működik az Egészségfejlesztési Iroda partnerségi programja, a helyszín biztosításában készségesen közreműködött a Mohácsi Utcai Tagóvoda és két dajkájuk, Vlcskóné Baranyai Éva és Klajkóné Apró Eszter munkája is megkönnyítette a szervezők feladatát.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS